MENIU

Dublul standard, confirmat de UE: există diferențe de calitate între produsele din Est și Vest

Dublul standard, confirmat de UE: există diferențe de calitate între produsele din Est și Vest

Este oficial: cumpărăm produse mai slabe calitatativ față de cei din Occident! Dovada este într-un raport al Parlamentului European. Europarlamentarii vor să întocmească o listă neagră până la finalul anului.

Cele mai negre temeri în domeniul alimentației au fost confirmate! Parlamentul European recunoaște, într-un raport, că alimentele din Est sunt diferite față de cele din Vest. Au aceleași etichete, prețuri și ambalaje, dar compoziția diferă.

Conservele din carne, îmbrăcămintea și parfumurile sunt doar câteva dintre produsele care au o calitate mai slabă în țară noastră față de cele din Occident.

"La conserva de macrou, s-a găsit o diferență de 24% carne de pește. Deci mai puțină carne de pește cu 24% decât ce era trecut pe etichetă. Dacă acest producător fabrică patru milioane de conserve, prin această înșelăciune va obține un milion de conserve din cantitatea de pește economisită", spune Costel Stanciu, președintele APC România.

Cu alte cuvinte, produsul care se vinde în țara noastră are mai puțină carne și mai multă grăsime, sare și îndulcitori.

Toate aceste informații apar acum într-un raport Parlamentului European, document care ar trebui finalizat în acest an. Potrivit actului, principalele schimbări care apar la produse sunt legate de ingredinete și gramaj.

"Au fost diferențe de valori nutriționale pe diferite tipuri de produse, gramaje diferite nete. Se pune în discuție și modificarea legislației privind practicile comerciale înșelătoare", mai spune Stanciu.

Testele vor continua. Până la vară, Comisia Europeană va prezenta diferențele la coșurile de cumpărături din fiecare țară. În plus, am putea avea și o listă neagră cu producătorii care practică dublul standard.

Mai multe articole despre:
standard dublu alimente