MENIU

Dublarea alocațiilor copiilor - vot DECISIV în Parlament. CUM sunt împărțite taberele

Ordonanța prin care s-a amânat dublarea alocațiilor copiilor intră, astăzi, în dezbaterea Camerei Deputaților, care este for decizional în acest caz. Comisia de Muncă a emis raport pentru adoptarea proiectului legislativ, iar păreriele continuă să fie împărțite chiar și cu numai câteva ore înaintea începerii dezbaterii și a votului din plen. Este de așteptat ca social-democrații să voteze în favoarea creșterii alocațiiilor copiilor, în vreme ce liberali s-au arătat în permanență rezervați, afirmând că nu există bani pentru o asemenea creștere. 

Fostul ministru al Muncii, Marius Budai, spunea, într-o postare făcută marți seara pe pagina sa de Facebook, că PSD va vota, astăzi, în Parlament pentru creșterea alocațiilor copiilor. 

"Ordonanta de urgenta a Guvernului Orban-PNL prin care au amanat dublarea alocatiilor de stat pentru copii va fi respinsa. Noi, PSD, stim, domnule Orban, ca PNL nu este interesat de copii pentru ca acestia nu voteaza, dar ei sunt viitorul tarii si merita dublarea alocatiilor", a scirs Budai.

De celaltă parte, liderul deputatilor liberali, Florin Roman, declara, la scurt timp dupa ce aceast proiect de lege a fost respins de Senat, ca, daca legea ar fi fost adoptata inainte de votarea bugetului, "cu siguranta", ar fi fost prinsa finantarea inca de la inceputul anului.

Vă reamintim că Senatul a respins, pe 3 februarie, legea privind prorogarea dublarii alocatiilor pana la 1 august. 

Mai multe articole despre:
alocatii copii dublare alocatii vot parlament