MENIU

Dublă lovitură dată de PSD în Senat

Dublă lovitură dată de PSD în Senat. PNL a pierdut, luni, conducerile comisiei ea Comisiei de apărare şi a celei economice.

Social-democratul Liviu Brăiloiu va fi preşedintele Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senat, în locul liberalului Marcel Vela, potrivit Agerpres.

Şefia Comisiei economice, condusă până acum de liberalul Florin Cîţu, a fost preluată de senatorul ALDE Daniel Acesta a şi anunţat, pe facebook, prioritatea sa ca şef de comisier: "De săptămâna viitoare incep audierile celor care fac abuz de putere economică în România."

Comisia pentru energie, infrastructură energetică şi resurse minerale, nou-înfiinţată, va fi condusă de senatorul PSD Gheorghe Marin.

Preşedinţia a 15 comisii a revenit "alianţei politice" PSD - ALDE - UDMR, la patru comisii conduce PNL, iar la două - USR.

Reprezentanţii Opoziţiei au respins repartizarea, susţinând că a fost încălcat Regulamentul Senatului, Alina Gorghiu anunţând, în plen, că PNL va contesta la Curtea Constituţională această reorganizare a comisiilor permanente. 

Mai multe articole despre:
PSD