MENIU

Drumul spre o stațiune montană, blocat de bolovanii care cad fără încetare (Video)

Cădere de bolovani pe drumul spre Vatra Dornei. Captură video

Este pericol uriaș pe un drum din apropierea stațiunii Vatra Dornei. Zeci de bolovani cad în continuu, iar circulația este blocată. Gardurile de plasă puse de autorități nu au fost suficient de puternice încât să reziste pietrelor imense care se prăbușesc de pe versant. Oficialii analizează posibile rute ocolitoare, dar nu au precizat nimic până în acest moment. 

Este a doua zi când drumul este complet blocat. Alunecările de teren care s-au produs în zonă au distrus în proporție de 80% gardurile pe care autoritățile le-au pus, tocmai pentru a consolida versantul.

Polițiștii încearcă acum să organizeze rute ocolitoare pentru turiștii care vor să ajungă la Vatra Dornei. O comisie tehnică a fost trimisă la fața locului pentru a evalua situația, pentru a calcula pagubele și pentru a lua măsuri.

Urmare a căderilor masive de pietre de pe versant produse în noaptea trecută pe DN 17B km 44+200, conducerea Secției Drumuri Naționale Câmpulung Moldovenesc a solicitat Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Suceava deplasarea la fața locului a unei comisii tehnice în scopul evaluării situației, a pagubelor produse și a măsurilor care se impun a fi adoptate.

În urma verificărilor efectuate pe teren, comisia alcătuită din reprezentanți ai Instituției Prefectului, ISU Suceava, SDN Câmpulung Moldovenesc, SGA Suceava, DS Suceava – Ocolul Silvic Crucea, IPJ Suceava – Poliția municipiului Vatra Dornei, Inspectoratul Județean în Construcții și Primăria orașului Broșteni a constatat următoarele:

  • Circa 1000mc de material pietros provenit din alunecarea de teren de pe versant a afectat partea carosabilă a DN 17B și taluzul acestuia în dreptul km44+100 – km44+150;
  • Barierele de protecție montate anterior în cadrul proiectului de consolidare a versantului (proiect aflat în derulare) au fost afectate în proporție de circa 80% (lucrările de consolidare nu au fost recepționate);
  • alunecarea de teren este în continuare activă.

Mai multe articole despre:
cadere bolovani vatra dornei