MENIU

Dramă în Olt! Medicii anunță șanse minime de supraviețuire pentru copilul care căzut în tescovină

<p>Foto: oltenitainfo.ro</p>

Un copil în vârstă de cinci ani, din comuna Cungrea, a suferit arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corpului după ce a căzut într-o groapă cu boască (tescovină). Acesta a fost transportat sâmbătă după-amiaza cu un elicopter SMURD la un spital din București, au anunțat reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Olt.

UPDATE: Copilul în vârstă de cinci ani din judeţul Olt, adus în stare gravă sâmbătă după-amiază, la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală, are arsuri pe 85 la sută din corp, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale anunţând că are şanse minime de supravieţuire. Reprezentantul spitalului a avertizat că în fiecare toamnă apar astfel de cazuri şi este nevoie de un semnal de alarmă, potrivit News.ro.

Băiatul în vârstă de cinci ani are arsuri pe 85 la sută din suprafaţa corpului, iar şansele sale de supravieţuire sunt minime, a declarat sâmbătă, Raluca Alexandru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Grigore Alexandrescu din Bucureşti.

Potrivit sursei citate, copilul a fost în sala de operaţii şi a fost pansat.

Reprezentantul spitalului a atras atenţia că în fiecare an toamna apar astfel de cazuri de copii arşi în timp ce părinţii prepară alcool.

 

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Olt, Alin Băsășteanu, în prima parte a zilei de sâmbătă copilul a căzut într-o groapă în care se afla boască fierbinte și a suferit arsuri pe aproximativ 80% din suprafața corpului, scrie Agerpres.

Un echipaj de la Ambulanță a transportat copilul la Spitalul Județean de Urgență Slatina. Medicii slătineni au solicitat ulterior un elicopter pentru a transporta pacientul la Spitalul "Grigore Alexandrescu" din București.

Un accident asemănător a avut loc în județul Olt și anul trecut în luna septembrie. Atunci, un copil de trei ani din comuna Dobrun a suferit arsuri pe circa 60% din suprafața corpului după ce a căzut în tescovină fierbinte.

Mai multe articole despre:
copil ambulanţă arsuri SMURD