MENIU

Drama familiei cu 6 copii, din Vaslui. Trăiesc de pe o zi pe alta, fără alimente și fără lemne de foc (VIDEO)

O familie cu șase copii dintr-un sat din Vaslui trăiește în condiții greu de îndurat. Fără haine, alimente și lemne de foc, toți stau într-o casă bătrânească, cu geamurile acoperite cu folii de plastic. 

Abia au banii necesari pentru a-și asigura o masă pe zi, iar de renovări nici nu poate fi vorba. Cazul lor a fost aflat de o asociație umanitară, iar ajutorul nu a întârziat să apară. Însă, familia mai are nevoie de ajutor, iar orice donație poate înseamna enorm pentru ei.

Cei șase copii împreună cu părinții lor trăiesc de pe o zi pe alta într-o casă mică și dărăpănată. Una dintre camere a rămas fără geamuri, iar tatăl le-a îmbrăcat în celofan pentru că nu sunt bani ca să le repare.

„Ne descurcăm foarte greu, nu avem lemne, nu avem alimente. De obicei, celor mici le fac ciorbe cartofi pai, dacă iese ceva mai bun, daca nu, iese orice, numai să fie”, a declarat mama.

Singurele surse de venit ale familiei sunt alocațiile celor mici și ce mai reușește tatăl să strângă din munca pe la vecini. Mama are 33 de ani, însă nu poate plece de acasă pentru că nu ar mai avea cine să aibă grijă de cei mici.

„Lemnele unt de aici, de la noi din grădină, le-am tăiat că nu mai aveam ce pune pe foc și am fost nevoit să tai, măcar câteva zile să ne încălzim în casă. E foarte greu, sunt momente în care stau pe afară și mă gândesc la multe lucruri pe care nu le pot oferi la copii”, spune tatăl.

O asociație umanitară a aflat povestea dureroasă a celor 8 membri ai familiei, a făcut-o publică și i-a ajutat cu alimente și un camion cu lemne de foc. Cine dorește să dea o mână de ajutor o poate face în contul afișat pe ecran. 

Mai multe articole despre:
familie vaslui familie 6 copii