MENIU

Drama copiilor care merg la școală de foame. Cornul și laptele, singura masă pentru sute de micuți

Foto cu caracter ilustrativ / Arhivă

Sărăcia a devenit o normalitate în multe dintre satele din România. Zeci de copii adorm zilnic flămânzi, iar singura lor masă, de multe ori, este asigurată de cornul și laptele de la școală. Părinții sunt în imposibilitatea de a avea un venit stabil și muncesc cu ziua pe unde apucă. 

Satul Hudești, județul Botoșani. O localitate uitată de lume unde nu s-a văzut picior de politician. Cele câteva familii din sat se chinuie să facă rost de o bucată de pâine să le pună copiilor pe masă.

Una dintre familii are 11 copii și cu toții trăiesc într-o cameră. Unul dintre cei mici a fost nevoit să plece de la vârsta de 11 de ani de lângă părinți pentru a munci.

„Am mai adus de la ciobanul la care lucrează băiatul meu. Am baiat de 13 ani care e la stână acolo de 2 ani”, a mărturisit mama.

În partea cealaltă a gospodăriei trăiesc alte 11 suflete.

„Aici stă fata cu doi copilași și cu soțul. Aici stau eu cu patru nepoți, acolo stă un băiat și altă familie”, a mai spus femeia.

În aceste situații sărăcia și foamea îi motivează pe copii să meargă la grădiniță și școală pentru că acolo primesc ceva de mâncare.

Mai multe articole despre:
saracie foamete corn lapte scoala