MENIU

Drama bătrânei cu 15 lei pe lună, rezolvată de ministrul Muncii: Peste 1.000 de bătrâni cu pensii de urmaș extrem de mici așteaptă bani mai mulți

Un caz emoționant al unei pensionare a scos la iveală dramele altor mii de bătrâni de la noi din țară. Tanti Fica, o femeie de 76 de ani dintr-un cătun din Apuseni, trăiește cu doar 15 lei pensie pe lună. Povestea bătrânei a ajuns la urechile ministrului muncii, Violeta Alexandru, care a promis că se rezolvă situația. Între timp, după verificări, s-a descoperit că alți peste 1000 de bătrâni au rămas cu pensii de urmaș extrem de mici după ce insituțiile care ar fi trebuit să îi protejeze nu au actualizat veniturile. 

Tanti Fica, aşa cum o ştiu oamenii din comuna Ceru Băcăinţi, trăiește într-un cătun din munți... cu doar 15 lei pe lună. Nu are nici copii și nici alte rude care să o ajute.

A rămas văduvă în urmă cu 7 ani, iar de la soțul care avea o pensie de numai 30 de lei, bătrânei îu revin jumătate. Se gospodărește singură, iar tot ce are alături sunt animalele din curte: o vacă, un cal și câteva găini. Zona în care locuiește este atât de izolată, încât și poștașului îi este greu să urce pentru a-i înmâna banii.

Povestea impresionantă a bătrânei a fost făcută publică de un tânăr din județul Alba. Acesta a făcut o pagină de Facebook prin care a reușit să și obțină ajutor pentru ea.
Între timp, povestea femeii a atras și atenția ministrului Muncii, Violeta Alexandru. Aceasta a verificat situația și susține că bătrânei i s-a făcut dreptate și i se vor achita sumele restante. 

”Eu am cerut celor care mă informează zilnic să îmi ridice probleme pe care jurnaliștii le identifică. Ce are doamna nu este o pensie, este o indemnizație după soț. Am făcut o verificare, am solicitat informații și mi s-a confirmat că nu s-a făcut actualizarea în sistem. Este o problemă care arată că sistemele electronice nu au fost puse la punct și nu au fost actualizate. Doamnei i s-a făcut dreptate. Am făcut modificarea cu ajutorul deputatului Florin Roman și cu sprijinul parlamentarilor PNL, doameni i se vor da banii”, a anunțat Violeta Alexandru, sâmbătă seara, la Realitatea PLUS.

Mai multe articole despre:
violeta alexandru