MENIU

Dragnea şi cercul puterii de la Scroviştea

Dancila, Dragnea si Tariceanu

Este de așteptat ca, sub presiunea uriașă venită din PSD, la mijlocul lui august Dragnea să reia în forță chestiunea ordonanței și dacă ALDE se va opune în continuare s-ar putea ajunge chiar la riscul ruperii coaliției, scrie jurnalista Ioana Ene Dogioiu.

Vara această nu e de cotitura numai pentru Dragnea și actuala coaliție. Este un moment cheie și pentru actuala Opoziție.

"Cei care îl înțeleg ar trebui să se pună în mișcare și să genereze forța care să facă imposibil un nou Dragnea. Altfel, în actuală ecuație, el va reapărea", scrie Dogioiu pe ziare.com.

Potrivit acesteia, în momentul acesta cea mai mare problema a Romaniei nu este Liviu Dragnea, ci Dragnea a devenit si este o problema atat de mare pe cat fortele teoretic adverse, din partid, cate sunt, si din afara partidului, i-au permis să fie.

In acest moment mi se pare evident ca Liviu Dragnea se zbate. Cea mai mare problemă a lui este ca nu a putut livra ceea ce partidul i-a impus pe ton tot mai apasat pe masura ce dovezile colaborarii lui cu "statul paralel". Adica ordonanta amnistiei si gratierii.

"Când strângi cercul puterii la Olguța Vasilescu, Claudiu Manda și Darius Valcov cu care te duci la Scrovistea să pui țara la cale, excluzându-i pe toți ceilalți ca pe niște slugi neimportante care trebuie doar să execute edictele de la Scrovistea, când îți bați joc grosier cu cei trei aleși de Viorică Dăncilă uneori chiar de față cu ea, că și cum ar fi o mobilă, când "mobilă" vede la fel că tot partidul că oamenii care și-au pus pielea la bătaie pentru ține sunt abandonați și se zbat singuri, stârnești, dincolo de frică pe care ai sădit-o, multă ură. Cam la fel ca Ceaușescu", mai scrie Dogioiu.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea