MENIU

Dragnea a anunţat ce va face PSD dacă Iohannis nu o revocă pe Kovesi

Liviu Dragnea, ce va face dacă nu se decide revocarea lui Kovesi

Revocare Kovesi. Şeful PSD Liviu Dragnea a anunţat, luni, după Comitetul Executiv Naţional al PSD, ce acţiuni va întreprinde partidul social-democrat dacă preşedintele Klaus Iohannis nu va decide revocarea lui Kovesi de la şefia DNA.

Revocare Kovesi. Şeful PSD, Liviu Dragnea, a afirmat luni, după Comitetul Executiv Naţional al PSD că nu se ia în calcul suspendarea preşedintelui Klaus Iohannis chiar în scenariul refuzului de a accepta cererea de revocare a şefei DNA venită de la ministrul Justiţiei.

Revocare Kovesi. Întrebat dacă refuzul lui Klaus Iohannis de a o revoca pe şefa DNA reprezintă un motiv de suspendare a preşedintelui, şeful PSD a spus: "în niciun caz".

Revocare Kovesi. "Premierul şi cu mine am declarat deja că îl susţinem cu totul pe ministrul Toader. Dacă ministrul Justiţiei va intenţiona să facă un demers (în cazul în unui refuz al revocării şefei DNA - n.r), îl vom susţine. Am discutat deja în coaliţia de guvernare. Decizia este una bună. Să vedem ce va face preşedintele", a declarat Liviu Dragnea, fără a preciza ce decizie s-a luat în coaliţie în scenariul în care Iohannis o păstrează pe Kovesi la şefia DNA.

Revocare Kovesi. Întrebat de faptul că Tăriceanu spunea că ar trebui ca Guvernul să se sesizeze Curtea Constituțională în cazul in care președintele nu o revocă pe șefa DNA, Dragnea a răspuns:

"Am ascultat cu foarte mare atenție sfaturile domnuluilui Călin Popescu-Tăriceanu, dna prim-ministru nu are nevoie să îi spună nimeni să își asume responsabilități, este un om care își asumă răspunderi indiferent ce poziție ocupă. Este discutată deja (în coaliția de guvernare - n.r.). Decizia este una bună. Nu am ce decizie să spun ca vom lua, sa vedem ce face presedintele."

Revocare Kovesi. Preşedintele Klaus Iohannis este aşteptat să anunțe, luni, la ora 18.00, dacă acceptă sau nu propunerea de revocare a şefei DNA, la solicitarea ministrului Justiţiei. Până acum, şeful statului a declarat de mai multe ori că apreciază activitatea lui Kovesi.

Mai multe articole despre:
DNA Kovesi Liviu Dragnea revocare Kovesi