MENIU

Dragnea: Realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, cel mai probabil anul viitor

Vicepremierul, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că realizarea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă, cu o companie chineză, va demara cel mai probabil la începutul anului viitor, până la finele anului curent, urmând să fie semnat memorandumul la nivel guvernamental, pentru realizarea proiectului. Potrivit lui Dragnea, realizarea acestui proiect va însemna peste un miliard și jumătate de euro, la nivelul comenzilor în industria românească, precum și peste 10.000 de locuri de muncă directe și indirecte, informează Agerpres.

"Am avut o întâlnire de importantă și o discuție foarte bună cu vicepremierul executiv al Guvernului chinez, domnul Zhang Gaoli, care a venit în România în urma invitației oficiale pe care i-am adresat-o în luna martie, când eu am fost în vizită oficială în China. Am trecut în revistă toate proiectele comune pe care le-am convenit împreună în martie și stadiul de realizare pentru fiecare și am constatat că pentru trei proiecte suntem mai avansați decât am fost vreodată în istoria relațiilor dintre România și China. Discutăm aici de trei proiecte care sunt aproape în fază finală", a afirmat Liviu Dragnea, după întâlnirea avută cu vicepremierul executiv al R.P. Chineze, Zhang Gaoli, aflat în vizită în România.

Dragnea a precizat că primul mare proiect se referă la Centrala Nucleară de la Cernavodă, realizarea sa urmând să demareze, cel mai probabil, de anul viitor. Mai exact, proiectul va însemna "720 MW pe unitate, adică 1.440 de MW în total, peste un miliard și jumătate de euro comenzi în industria românească, locuri de muncă directe și indirecte peste 10.000, plus venituri importante suplimentare la bugetele locale și bugetul de stat", a mai precizat Dragnea. 

În ceea ce privește cel de-al doilea proiect, de la Rovinari, Liviu Dragnea a precizat că acesta este în faza imediat premergătoare semnării și realizării IPP-ului, valoarea sa fiind de aproape un miliard de euro.

 

Mai multe pe Agerpres.