MENIU

Dragnea, prima declaraţie după referendum: Cvorumul de participare, inutil, boicotul, ilegal (VIDEO)

Liderul PSD Liviu Dragnea nu-şi reproşează nimic după eşecul referendumului pentru familie, ba chiar consideră că, pentru partidul său, a fost un succes, comparativ cu alegerile din 2016. Extrem de nervos, liderul PSD a criticat pragul de prezenţă, cât şi boicotul, despre care a afirmat că ar fi ilegal. 

"Nu trebuie să justific eu slaba prezenţă la refendum, noi vorbim de un număr ipotetic al prezenţei la vot, dar ideea de cvorum, că e 30, că e 50%,  se dovedeşte, încă odată, că inhibă prezenţa la vot. Dacă ar fi un referendum fără prag, automat ar creşte prezenţa la urne pentru că s-ar mobiliza lumea," a afirmat Dragnea.

Un alt obstacol, în viziunea lui Dragnea, ar fi fost şi boicotarea scrutinului, despre care a afirmat că ar fi ilegală. "Cei care sunt impotriva intrebarii dintr-un referendum au la indemana un mijloc pedepsit de lege, boicotul". Declaraţia liderului PSD nu este susţinută însă nici de Constituţie, care consacră "dreptul", nu "obligaţia" de a vota şi nici de o decizie din 2012 a CCR, într-o speţă asemănătoare, în care a decis că "exprimarea unei opțiuni poate avea loc nu numai prin participarea la referendum, ci și chiar prin neparticiparea la acesta, mai ales în situațiile în care legislația relevantă impune un anumit cvorum de participare."

Dragnea tună şi fulgeră! Reacţie fără precedent după criticile lui Ţuţuianu la adresa PSD

Liviu Dragnea a comentat şi criticile că asocierea sa şi a partidului cu referendumul ar fi dus la rezultatul negativ.  

"Nu putem face o analiză în PSD pentru că nu a fost vorba de nişte alegeri la care să fi participat PSD. (...) De ce este un eşec? Am obţinut 3,9 milioane de voturi, în 2016 au fost 3,2 milioane, de ce ar fi un eşec?" a comentat retoric Dragnea. 

Sfârșitul relației Dragnea-BOR? Nervos, șeful PSD ”se abține” să dea o replică Bisericii 

Liderul PSD nu şi-a ascuns nemulţumirea nici faţă de criticile venite din rândul Bisericii Ortodoxe sau a cercurilor apropiate, afirmând că este un om religios și creștin "și cu foarte mare greu mă abțin să nu răspund acelor ziceri."

sursă video: Realitatea TV

Mai multe articole despre:
Dragnea