MENIU

Dragnea începe războiul cu Instanța Supremă cu amânare. Termen, 23 noiembrie

Liviu Dragnea

Liviu Dragnea începe lupta în justiție cu Instanța Supremă, cu o amânare. Primul termen al procesului a fost decalat pentru 23 noiembrie. Este vorba de procesul deschis de șeful PSD împotriva magistraților care judecă apelul în dosarul angajărilor fictive de la Protecția Copilului Teleorman. 

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a acționat în instanță Colegiul de Conducere al Inaltei Curți pentru modul in care au fost formate completurile de 5 judecatori de la instanta supremă.

Dragnea reclamă că procesul în care contestă condamnarea la 3 ani si 6 luni de închisoare este judecat de un complet care a fost constituit la începutul acestui an, deși în vară a intrat in vigoare o noua lege cu noi prvederi privin formarea completurilor de 5 judecători.

Înalta Curte a explicat că completurile de 5 judecatori au fost trase deja la sorți la inceputul anului și nu vor functiona dupa noua lege retroactiv, ci începand cu ianuarie 2019, motivând că parlamentarii "au uitat" sa puna norme tranzitorii în legea adoptată.

Apelul lui Dragnea împotriva condamnarii are termen pe 5 noiembrie la Înalta Curte.

Mai multe articole despre:
Dragnea Liviu Dragnea