MENIU

Dragnea, despre votul din diaspora: Niciun ministru nu putea să încalce legea

Dragnea, despre votul din diaspora: Niciun ministru nu putea să încalce legea

Președintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a precizat, luni, că niciun ministru nu putea să încalce legea, referindu-se la votul din diaspora, chiar dacă social-democrații au ''simțit'' că acesta îi poate ''costa'' rezultatul alegerilor.

Întrebat dacă ministrul de Externe Teodor Meleșcanu ar trebui să își prezinte demisia, Liviu Dragnea a replicat: "De pe scările partidului nu îmi permit eu să fac sugestii dacă trebuie să plătească un ministru sau altul".

"De acolo a pornit scandalul, de acolo a fost montat scandalul (de la votul din diaspora — n.r.). Dacă ne uităm cu rațiune la ce s-a întâmplat de fapt, au fost aceleași condiții pentru primul tur ca și în 2009 și în 2004. Nimeni nu putea să prevadă că în câteva secții de vot vor veni foarte mulți români la vot. În turul II a fost o barieră legislativă. Nici BEC-ul nu a putut să treacă peste lege, nici noi. Niciun ministru nu putea să încalce legea, chiar dacă am simțit că ne poate costa rezultatul alegerilor. (...) Solicitările care au fost făcute în ziua votului chiar de domnul Predoiu, să se emită OUG, știa foarte bine că nu se poate. Era tot pentru a incita și mai mult populația", a spus Dragnea luni, la sediul PSD.

În ceea ce privește diferența mare înregistrată între Victor Ponta și Klaus Iohannis, el a afirmat că știe răspunsul dar nu îl poate spune, adăugând că social-democrații nu vor contesta rezultatele alegerilor.

"Îl aveam și ieri răspunsul, dar nu pot să vi-l dau. Nu pot, sunt lucruri pe care le pot spune și lucruri pe care nu le pot spune. Nefiind sigur de ele, neputând să dovedesc așa ceva, nu pot să le spun. Au fost nereguli, dar nu au fost de dimensiunea asta. Nefiind de dimensiunea asta, i-am oprit pe toți colegii mei să mai facă cereri de contestare sau reclamații. La CCR, nu. Noi am contestat la Curte, în 2009, cu grămezi de documente și dovezi certe și nu s-a întâmplat", a explicat social-democratul.

De asemenea, Liviu Dragnea a spus că are un singur lucru să își reproșeze în urma alegerilor de duminică — faptul că nu este vrăjitor.