MENIU

Dragnea deschide focul: "Se înghesuie la un partid făcut de securiști"

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, la Parlament, la reuniune Consiliului Național PSD, că unii social-democrați pleacă la „un partid securist, făcut de securiști, pentru securiști”.

„Partidul nostru a fost supus celui mai amplu si bine pregatit program „anti”. S-a incercat dezbinarea noastra, sfasierea noastra, atat din interior cat si din exterior, atat in interiorul guvernarii, cat si din exteriorul guvernarii, atat din interiorul tarii, cat si din exteriorul tarii. Am fost tradati de unii pe care i-am crezut colegi, camarazi cu noi, unii se inghesuie la un partid securist, facut de securisti pentru securisti. Vorbim de un asalt furibund la adresa premierului, a PSD, a mea, a lui Călin, adică a celor care odată dizlocați ar putea să conducă la căderea Guvernului”, a declarat Dragnea.
 
Afirmațiile lui Dragnea vin în contextul în care mai mulți parlamentari PSD s-au înscris, recent, în partidul Pro România condus de fostul premier Victor Ponta.

Liderul PSD Liviu Dragnea le-a transmis duminica, de la Parlament, liderilor SRI și SIE, un îndemn legat de un „un moment zero” in care toți ofițerii să fie patrioți și să privească spre viitor și „să fim cu toții în echipă”. El i-a intrebat pe Eduard Hellvig si Gabriel Vlase unde este patriotismul ofiterilor cand „miliardari straini finanteaza in Romania miscari anarhiste''.

„Vreau să adresez niște întrebări unor buni întrebări ai noștri. Lupta se duce nu doar pe culoarul instituțiilor, justiției, ci și pe stradă. Cu protestari de meserie, plătiți, care antrenează și cetățeni de bună credință care cred în ceea ce protestează. Ii pun cateva intrebari dlui Hellvig, dlui Vlase, mari patrioti, dlui Lazar care nu stiu cat de patriot este. Oameni buni, unde este patriotismul ofiterilor si procurorilor romani care vad miliardari straini care se cred Dumnezei planetari si finanteaza in Romania miscari anarhiste, menite sa dea peste cap ordinea constitutionala, sa rastoarne guverne si sa transforme Romania intr-un maidan generalizat? Aceste institutii actioneaza romaneste? 99% din ofiterii SRI si SIE sunt patrioti, problema e la 1% care vor sa-i duca in alte directii. Poate se gandesc cu totii sa decidem un moment zero in aceasta tara, sa privim spre viitor, sa punem umarul pentru Romania, sa fim cu totii in echipa”, a declarat Dragnea, la ședința Consiliului Național PSD.

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, în şedinţa Consiliului Naţional al PSD, că în repetate rânduri i s-a cerut României lucruri pe care alte state nu le-ar fi acceptat, inclusiv nesocotirea unor decizii ale Curţii Constituţionale.

„Ni s-a cerut să suspendăm legi adoptate de Parlament. Peste tot în UE parlamentele sunt suverane, reprezintă suveranitatea popoarelor. Nouă ni s-a spus să suspendăm legile. Pentru că conţin prevederi care <>. Dar sunt şi în alte ţări.<< Dar la voi nu merg>>. Ni s-a cerut să oprim proceduri de revocare. Să blocăm proceduri de numire şi revocare. Ni s-a cerut să nesocotim decizii ale CCR. Să modificăm şi propria Constituţie. Constituţia în 1991, înainte de a fi adoptată a fost avizat de Comisia de la Veneţia, înainte de a intra în UE, în 2003, s-a făcut cu consultanţa partenerilor externi", a declarat Liviu Dragnea.

"Acum se constată că tebuie modificată ca să dăm puteri preşedintelui Iohannis iar când nu mai e, revenim? Sau dăm: Klaus Iohannis, preşedinte pe viaţă în România. Dacă nu vrem asta, trebuie să luptăm. Despre România se spune că e o ţară prea coruptă pentru a fi un stat cu drepturi depline. O rezoluţie votată, nedreaptă care ne reproşeză lucruri care se întâmplă peste tot", a mai spus Dragnea.

Dragnea, despre Iohannis: Când a fost la Macron i-a spus că are vesta galbenă în portbagaj?

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat duminică, în şedinţa Consiliului Naţional PSD, că l-a urmărit pe Klaus Iohannis spunând că are vesta galbenă în portbagaj, dar se întreabă dacă i-a spus asta şi preşedintelui francez Emmanuel Macron.

"Jandarmii au acţionat disproporţionat, spune în rezoluţie, împotriva unor protestatari paşnici, care băteau jandarmeriţa, dădeau foc. Ieri, spunea Klaus Iohannis că merge să o încurajeze pe doamna premier din Marea Britanie, că el are vesta galbenă în portbagaj. Când a fost la Macron i-a spus că are vesta galbenă în portbagaj? Sau acolo tace mâlc? Acolo şi la întâlnirile cu ceilalţi lideri europeni. În aceeaşi intervenţie îi încuraja pe alţii să dea jos premierul guvernului ţării lui. Ăsta e Klaus Iohannis. În mod nedrept, cu complicitatea unor europarlamentari români, ţara noastră e ţapul ispăşitori al jocurilor de putere al marilor familii euoropene", a declarat Liviu Dragnea.

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a lansat un atac extrem de dur la soția președintelui Klaus Iohannis, Carmen Iohannis, pentru că nu s-a prezentat la Parchetul General pentru a fi audiată. Dragnea i-a cerut ministrului Justiției, Tudorel Toader, să-l întrebe pe ”prietenul” Augustin Lazăr de ce nu este chemat și președintele Iohannis să fie audiat în dosarul caselor.

”A cerut cineva rezoluție împotriva Franței pentru ceea ce s-a întâmplat la Paris? Nu! Dar în România se poate, în România dosarele merg mai departe. De ce? Pentru că așa a ordonat Iohannis! 

Ce ar face Iohannis dacă un grup de derbedei, de huligani, care n-a apărut până acum în România, dar poate să apară și dorește să intre în Palatul Cotroceni. Ce ar zice: porțile larg deschise și intrați?

Eu nu am nimic cu doamna Carmen Iohannis, dar dacă eu sau oricare dintre dumneavoastră nu mergeam la Parchet când am fost chemați, ce se întâmpla? Ne luau de acasă, că nu puteam să zicem o dată că suntem răciți, o dată că am de făcut o vizită cu soțul în Franța. Ce arată asta? Nu doar justiție selectivă! Arată tupeu, credința că sunt deasupra legii.

Am o întrebare pentru domnul Toader, pe care vă rog să o transmiteți și prietenului dumneavoastră domnul Lazăr. Și întrebarea este: de ce nu este chemat domnul Iohannis în fața procurorilor? De ce nu este chemat și anchetat, că în Constituție scrie că președintele poate fi condamnat doar pentru înaltă trădare, dar nu spune nicăieri că nu poate fi anchetat. Dacă, prin absurd, la al 47-lea dosar va fi găsit vinovat? Eu nu-i doresc răul, dar se poate întâmpla”, a spus Liviu Dragnea.

 Sursa foto: Inquam Photos

Mai multe articole despre:
declaraţii atac Liviu Dragnea