MENIU

Dragnea, demers fără precedent. Atacă Opoziția pentru finanțarea "ilegală"

<p>Scenariu CATASTROFAL pentru Dragnea</p>

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a adresat două întrebări preşedintelui Autorităţii Electorale Permanente, Daniel Barbu, în care cere lămuriri în legătură cu modul de finanţare a campaniei electorale de la alegerile parlamentare din 2016 de către PNL şi USR,

Astfel, Dragnea vrea să ştie cum a fost sancţionat PNL pentru că a încheiat mai multe contracte de prestări servicii cu o firmă, fiind prestat un singur serviciu, dar au fost emise cinci facturi diferite şi când a sesizat AEP organele penale cu privire la faptul că reprezentanţii PNL este posibil să fi încălcat Codul de procedură penală.

De asemenea, liderul PSD vrea să ştie dacă donaţiile primite de USR au fost legale, dar vrea să ştie şi dacă modul prin care s-au donat banii a fost legal.

În scrisoarea adresată conducerii AEP, Liviu Dragnea întreabă care au fost măsurile dispuse de către reprezentanţii Autorităţii cu privire la modalitate de executare a obligaţiilor rezultate din încheierea Contractelor de Prestări Servicii de către filialele PNL, la alegerile din 2016.

De asemenea, el a cerut lămuriri cu privire la sancţiunile dispuse de AEP, după ce PNL a încheiat mai multe contracte de Prestări Servicii cu o firmă, fiind prestat un singur serviciu, dar au fost emise cinci facturi diferite, în valoare de peste 17.000 de lei.

"Care au fost sancţiunile dispuse de către reprezentanţii AEP cu privire la faptul că în baza mai multor contracte de Prestări Servicii încheiate între filialele PNL şi o firmă privată a fost prestat un serviciu unic, dar au fost emise 5 facturi distincte, în cuantum de 17.335,68 de lei, urmărindu-se astfel eludarea aplicării normelor referitoare la rambursarea cheltuielilor, norme prevăzute de Legea nr. 334/2006 privind finanţarea partidelor politice şi a campaniilor electorale, republicată?", se arată în scrisoarea liderului PSD.

Dragnea mai întreabă când s-au sesizat organele de urmărire penală cu privire la faptul că a fost modificat conţinutul facturilor.

Mai multe articole despre:
Liviu Dragnea