MENIU

Dragnea vrea mai puțini bani la SRI, mai mulți pentru vitamine. Ieșire nervoasă a liderului PSD

Șeful PSD Liviu Dragnea a cerut, în ședința conducerii PSD, reducerea bugetului alocat serviciilor secrete. Ulterior, după ședință, Dragnea s-a răstit la jurnaliști.  

Liviu Dragnea bate cu pumnul în masă la Comitetul Executiv Național al PSD. După o lună de concediu, liderul PSD vrea reîmpărțirea banilor din buget.

Prima grijă a liderului social-democrat este tăierea fondurilor pentru serviciile secrete.

Liviu Dragnea a cerut duminică Guvernului să reanalizeze sumele „importante” care sunt alocate serviciilor secrete în proiectul de buget pentru anul 2019 și a avertizat la finalul ședinței conducerii PSD că, dacă acest lucru nu se va realiza la nivelul Executivului, se va face la nivelul Parlamentului, la dezbaterea proiectului. 

"I-am rugat să analizeze sumele alocate serviciilor secrete. Cred că sume importante de aici pot fi realocate către Sănătate, de exemplu. Eu mă gândesc că un program de acordare gratuită pentru toţi copiii din România de vitamina D este tot un program de siguranţă naţională, program pentru diabet. Şi doamna prim-ministru împreună cu domnul ministru au spus că vor analiza. Dacă pot face în Guvern această modificare, dacă nu, eu sigur o să fac la Parlament cu amendamente", a spus Dragnea la finalul şedinţei Comitetului Executiv Naţional (CExN) al PSD.

Ulterior, Dragnea s-a enervat când a fost întrebat dacă e nevoie de avizul CSAT pentru această reducere a bugetelor. 

„E nevoie de avizul lui Iohannis și pentru viață, să înțeleg?”, a întrebat Dragnea. "Parlamentul nu cere aviz de la nimeni", a mai spus Dragnea.

Șeful PSD a refuzat să mai răspundă la întrebări și le-a aruncat câteva cuvinte nervoase jurnaliștilor. 

„A fost o singură întrebare. Dacă vreți să ne mai vedem și după Cameră și să începem anul bine, bine, dacă nu ... la revedere”, a comentat Liviu Dragnea, ducându-și degetele la buze.

Oprișan a cerut demisia lui Negoiță

Ședința PSD nu a fost una ușoară, ținând cont de scandalurile din partid, de neînțelegerile pe tema bugetului și de dezertările în serie.

Robert Negoiță sustine că în cadrul ședintei Comitetului Executiv al PSD Marian Oprișan a solicitat excluderea lui din partid. Edilul a precizat ca propunerea nu a fost supusa la vot.

Înainte de ședință, Negoiță, a acuzat conducerea PSD că, prin bugetul pentru anul 2019, încearcă „subordonarea” administrației locale astfel încât primarii să stea „pe la ușile miniștrilor” pentru a „cerși” fonduri, ceea ce este „profund ticălos”.

„Își doresc să subordoneze administratia locale și vor să stăm pe la ușile miniștrilor să cerșim pentru a nu închide primăriile ceea ce consider că este profund ticălos”, a spus Negoiță, un adversar declarat al lui Liviu Dragnea în ultima perioadă.

Negoiţă a declarat, după şedinţa CEx al PSD, că Dragnea i-a promis că va participa marţi sau miercuri la o dezbatere cu Asociaţia Municipiilor, pe fondul nemulţumirilor edililor în privinţa banilor alocaţi.

„Ce pot să vă spun este că am avut o discuţie, mi-a promis domnul Dragnea că va veni, marţi sau miercuri, la o întâlnire cu Asociaţia Muncipiilor. Mi-a spus că până maine seară trebuie să aibă o viziune pe buget şi pentru că am discutat şi în şedinţă că anumite chestiuni sunt în neregulă (...) şi că după ce este clară situaţia, marţi sau miercuri, vom avea o întâlnire cu toţi colegii de la Asociaţia Municipală”, a declarat, duminică, Robert Negoiţă, la finalul şedinţei CEx al PSD de la Parlament.

Mai multe articole despre:
PSD SRI servicii Liviu Dragnea buget 2019