MENIU

Doza a treia de vaccin anti-Covid, luată în calcul și în Germania! Ce categorii de persoane sunt vizate

Vaccin anti-Covid19 /Foto: Profimedia

Guvernul german lucrează la un proiect de lege prin care persoanele vulnerabile să primească o a treia doză de vaccin împotriva noului coronavirus. 

Începând din toamnă, mai exact din septembrie, persoanele în vârstă şi persoanelor cu sistemul imunitar slăbit ar putea beneficia de o a treia doză din vaccinul anti-Covid, scrie presa germană, care citează un document oficial, relatează Mediafax. 

Conform proiectului de lege, persoanele vaccinate complet cu unul dintre vaccinurile cu vector viral (Oxford/AstraZeneca sau Johnson&Johnson) ar trebui să li se administreze un vaccin ARN mesager.

Până în prezent, 62% dintre adulţii germani au fost vacicnaţi cu cel puţin o doză, în timp ce 52% dintre ei sunt complet vaccinaţi, relatează Politico.

Guvernanții sun pregătiți să ia și alte măsuri în încercarea de a ține sub control răspândirea COVID-19. Drept urmare, se anunță  controalele la frontierele terestre, asta și pe măsură ce călătoriile se intesifică ca urmare a faptului că populația se află în plină perioadă a concediilor.

În plus, persoanele care nu sunt complet vaccinate trebuie să ofere dovada unui test negativ, o cerinţă care anterior a fost aplicată doar în aeroporturi.

Vaccinarea cu a treia doză de vaccin anti-Covid este implementată, din 1 iulie, în Turcia. Măsura se aplică în cazul lucrătorilor din domeniul sanitar și persoanele de peste 50 de ani.

Totodată, începând de ieri, vaccinarea cu a treia doză este posibilă și în Ungaria, cu recomandarea să fi trecut cel puţin patru luni de la a doua doză.

Recent, mai exact pe 26 iulie, autoritățile din Danemarca au luat, de asemenea, decizia ca persoanele imunizate cu două vaccinuri diferite anti-COVID-19 să primească o a treia doză după ce campania naţională de vaccinare va fi încheiată. Motivul pentru care s-a ajuns la această concluzie este legat de faptul că mai multe ţări din exteriorul Uniunii Europene şi al zonei Schengen nu recunosc inocularea cu vaccinuri diferite ca o schemă de vaccinare completă la intrarea pe teritoriul lor, fapt ce ar putea provoca probleme de călătorie pentru aproximativ 150.000 de cetăţeni danezi care au fost inoculaţi cu două vaccinuri diferite împotriva COVID-19.

Mai multe articole despre:
coronavirus vaccin anticovid doza 3 germania