MENIU

Două spitale vor fi demolate de frica cutremurelor. Consiliul Județean a luat decizia!

Situație halucinantă la Galați. Două clădiri vechi de 100 de ani ale unor spitale importante din oraș vor fi demolate pentru că sunt încadrate în clasa 1 de risc seismic. 

Este vorba despre un corp al Spitalului de Boli Infecțioase și o clădire a spitalului TBC din oraș. Ambele clădiri au trecut prin toate cutremurele care au lovit România în ultimii 46 de ani, inclusiv cel din 77 și nu mai îndeplinesc condițiile de securitate. 

Potrivit unui proiect de hotărâre al Consiliului Județean Galați, prima clădire care va fi demolată va fi pavilionul de dermato venerologie de la Spitalul de Boli Infecțioase. Este o construcție într-un stadiu avansat de degradare, având o vechime de 100 de ani. De asemenea, clădirea nu corespunde nici din punct de vedere funcțional și al dotărilor conform normativelor în vigoare.

Astfel, se propune demolarea acesteia deoarece cheltuielile pentru consolidare sunt costisitoare.

A doua clădire care va fi demolată este la Spitalul de Pneumoftiziologie Galați. Este vorba de centrala de abur, o construcție într-un stadiu avansat de degradare, cu o vechime de 70 de ani.