MENIU

Două școli din Chernihiv, bombardate MASIV! Rușii au țintit și clădiri rezidențiale și facilități ale civililor: au fost raportați MORȚI și RĂNIȚI

Școală bombardată în Chernihiv / Profimedia

În ciuda asigurărilor date de oficialii ruși, potrivit cărora civilii ucraineni nu fac obiectul atacurilor armatei, realitatea din ternen este alta, și aceasta îi contrazice masiv. Un exemplu în acest sens este Cernihivul, acolo unde invadatorii ruși au deschis focul asupra clădirilor rezidențiale și a facilităților civile, bombardând și două școli locale. Situația a fost raportată de către Administrația Militară Regională a Cernihivului, într-o postare pe Facebook, transmite Ukrinform.

„În seara zilei de 6 martie și în noaptea de duminică spre luni, 7 martie, trupele rusești au bombardat gospodăriile și infrastructura civilă din Cernihiv.

Școlile 19 și 20 au fost lovite. Nu a existat niciun incendiu în Scoala 20 ca urmare a bombardamentelor. Un incendiu a izbucnit la Școala 19. O persoană a fost rănită. La fața locului au fost trimise unități de intervenție ale Serviciului de Stat de Urgență”, se arată în comunicatul publicat pe Facebook.

Mai multe incendii au izbucnit și în alte 10 locații din regiunea Cernihiv, situată în nordul Ucrainei, în ultimele 24 de ore. Treisprezece persoane au fost salvate.

Trei persoane au murit și două au fost rănite.

Potrivit Chernihivoblenergo JSC, 110 gospodării din regiune au rămas fără aenergie electrică pe fondul ostilităților în desfășurare. Se lucrează pentru remedierea acestor situații acolo unde este posibil

Războiul în Ucraina a izbucnit pe data de 24 februarie, într-o zi de joi. De atunci și până acum au trecut 12 zile, perioadă în care trupele rusești bombardează și distrug infrastructura cheie și gospodăriile, după cum relatează presa ucraineană.

În Ucraina a fost impusă legea marțială și a fost anunțată mobilizarea generală.

De asemenea, Ucraina a intentat oficial un proces împotriva Federației Ruse la Curtea Penală Internațională a ONU de la Haga.