MENIU

Două FOCARE noi de COVID-19 în județul Prahova. Unde au fost detectate

Infecție COVID-19

Două noi focare de COVID-19 au fost depistate în judeţul Prahova. Vorbim despre Spitalul Municipal Ploieşti şi Penitenciarul Târgşor, acolo unde zeci de persoane au fost testate pozitiv cu noul coronavirus.

Potrivit datelor comunicate, astăzi, de Prefectura Prahova, un focar de COVID-19 a fost confirmat la Secţia interne a Spitalului Municipal Ploieşti, fiind testaţi pozitiv trei salariaţi şi cinci pacienţi.

Salariaţii au rămas în izolare la domiciliu sub supravegherea medicului de familie, în vreme ce pacienţii pozitivi au fost transferaţi la Secţia COVID de la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Ploieşti.

O situație tensionată se înregistrează și la Penitenciarului de Femei Târgşor, acolo unde 4 salariaţi şi 24 de deţinute au fost confirmaţi cu virusul SARS-CoV-2. Potrivit autorităților, salariaţii vor fi izolaţi la domiciliu iar deţinutele vor intra în izolare la penitenciar. 

În prezent, județul prahova are o rată de infectare de 7,79 și 924 de cazuri noi confirmate. De la ebutul pandemiei și până în prezent, 46.941 de prahoveni s-au infectat cu COVID-19.