MENIU

Două fetițe de 3 și 4 ani, în stare GRAVĂ după ce mama le-a spălat pe cap cu dezinfectant pentru oi - UPDATE

Medicii fac eforturi disperate pentru a le salva viața

Două fetiţe în vârstă de 3 şi 4 ani, din județul Iași, au fost transportate în stare extrem de gravă la spital cu elicopterul SMURD, după ce mama le-a spălat pe cap cu o soluţie TOXICĂ. După intervențiile medicilor, cele două micuțe au fost stabilizate și intubate, în condițiile în care una dintre ele a fost resuscitată.

UPDATE - Medicii au identificat substanța și le-au stabilizat pe cele 2 fetițe.

Dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, detalii cu privire la starea de sănătate a celor două fetițe intoxicate cu Diazinol.

„Două fetițe în vârstă de 4 și respectiv 3 ani au fost aduse cu stare generală extrem de gravă, în urma expunerii la o substanță toxică, de tip organofosforat, Diazinol. Nu avem date dacă s-a stropit în casă și au inhalat sau dacă au ingerat sau dacă au fost spălate de părinți la nivelul tegumentelor. Fetița în vârstă de 4 ani, găsită cu stare generală gravă a fost intubată, s-a început administrarea antidotului. La fetița de 3 ani, a fost găsită în stop cardio-respirator de echipajul de ambulanță, începută resuscitarea, ulterior, după aproximativ 30 de minute, prezenta activitate cardiacă. În paralel, s-a început antidotul. În serviciul de urgență, ambele paciente au ajuns cu stare generală extrem de gravă, cu semne caracteristice ale intoxicației cu organofosforate. S-a efectuat decontaminare cutanată și gastrică, s-a administrat în continuare antidotul. Ambele paciente vor fi internate în Serviciul de Toxicologie pentru continuarea tratamentului, Prognosticul în ambele cazuri este rezervat”, declară Dr. Cătălina Ionescu, purtător de cuvânt Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sfânta Maria”, citat de BZI.

 

"Poliţiştii din cadrul Secţiei nr. 7 Poliţie Rurală Târgu Frumos au fost sesizaţi prin apel 112 de către o femeie cu privire la faptul că şi-a spălat pe cap fetiţele de 3, respectiv 4 ani, cu o soluţie care le-ar fi provocat leziuni.

Cei doi copii au fost preluaţi de ambulanţă pentru acordarea de îngrijiri medicale. În cauză se efectuează cercetări pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs incidentul, precum şi în vederea dispunerii de măsuri legale", au transmis reprezentanţii IPJ Iaşi.

Mai multe articole despre:
fetite iasi coma spalate pe cap smurd toxic