MENIU

Două femei kamikaze s-au detonat într-un magazin de telefonie mobilă

Atac sinucigaș

Un nou atentat terorist în Nigeria, la doar o zi după un masacru soldat cu 32 de morți.

Două femei kamikaze și-au detonat centura de explozibili într-un magazin de telefonie mobilă din orașul nigerian Kano, potrivit Reuters.

Atentatul, soldat cu 12 morți și 66 de răniți, a avut loc miercuri după-masa, la ora locală 16, potrivit unui comisar de poliție nigerian.

Exploziile s-au produs în magazinul Farm Centre din apropierea centrului celui de-al doilea oraș nigerian ca mărime.

Cu doar o zi în urmă, o altă explozie a unui terorist kamikaze a dus la uciderea a 32 de persoane în orașul Yola, tot din nordul Nigeriei.

Gruparea jihadistă nigeriană Boko Haram este cea care a recurs cel mai frecvent la femeile-kamikaze, mergând până la a trimite în piețe aglomerate fete-kamikaze, cea mai mică având șapte ani. În acest caz, șefii sunt cei care controlează deseori explozia, pe care o declanșează de la distanță prin telefon.

"La Maiduguri (un mare oraș din nordul Nigeriei), au loc zilnic atentate-sinucigașe", a declarat pentru AFP Marc-Antoine Pérouse de Montclos, cercetător al Institutului de Cercetare pentru Dezvoltare (IRD). "Sunt în primul rând femei sau copii, fete, care răzbună moartea soților sau taților lor, uciși în confruntări cu armata nigeriană", a precizat el.

Răzbunarea pentru pierderea unui membru al familiei se află deseori la originea motivației femeilor-kamikaze cecene, faimoasele 'văduve negre', care au făcut zeci de victime.

Mai multe articole despre:
terorişti Nigeria kamikaze atentat terorist