MENIU

Două cutremure IMPORTANTE în apropierea vulcanului Fagradalsfjall, din Islanda. Ce RISCURI există

Cutremur

Două cutremure importante s-au produs, în această dimineaţă, în zona vulcanului Fagradalsfjall din apropiere de Reykjavik, zguduind capitala Islandei la o zi după ce erupţia acestuia a fost declarată oficial încheiată. Până în prezent, nu au fost raportate pagube sau posibile victime, spun autorităţile.

La 9:13, ora locală şi GMT, un prim seism cu magnitudinea 4,1 a fost resimţit de locuitorii capitalei, acesta fiind urmat, zece minute mai târziu, de un altul, mai puternic, cu magnitudinea 4,9, conform anunțului făcute de Institutul de Meteorologie din Islanda (IMO), relatează Agerpres, care citează AFP.

Potrivit sursei citate, epicentrul a fost situat la nord-est de văile Geldingadalir, scena unei erupţii spectaculoase cu expulzare de lavă care a avut loc în perioada 19 martie-18 septembrie, la o distanţă de aproximativ 30 de kilometri de Reykjavik.

Erupţia Fagradalsfjall a fost declarată oficial încheiată de IMO în acest weekend, după ce timp de trei luni nu a mai fost consemnată nicio scurgere de lavă.