MENIU

Accident grav pe lacul Snagov. Două bărci s-au ciocnit: Barbatul dat dispărut a fost găsit mort

Accident grav, azi-noapte, pe Lacul Snagov, unde două ambarcaţiuni s-au ciocnit violent. Cinci persoane au fost rănite, iar una, care a fost dată dispărută, a fost găsită decedată.

UPDATE: Daniel Vasile, purtătorul de cuvând al ISU Bucrești a afirmat că barbatul găsit decedat în lacul Snagov prezenta leziuni pe zonele corpului. ”Acesta a fost găsit la 6 metri adâncime, la aproximativ 200 de metri de mal”, a spus acesta.

Conform informațiilor existente la ora actuală, una dintre bărci staționa pe lac, iar cealaltă ambarcațiune a lovit-o frontal.

UPDATE: Bărbatul dispărut în lacul Snagov a fost găsit mort.

După mai bine de 11 ore de căutări, scafandrii au reușit să aducă la mal barbatul dat dispărut. Aceasta a fost găsit mort la aproape 200 de metri de mal, la o adâncime de 6 metri.

Bărbatul este angajat al unui restaurant de pe malul lacului, care deține și una din cele două bărci implicate în accident. Polițiștii fac cercetări, la fața locului, pentru a afla ce s-a întâmplat.

Înainte de accident, persoanele aflate pe ambarcațiuni consumau băuturi alcoolice. Proprietarul uneia dintre cele două ambarcațiuni a refuzat să fie testat cu aparatul de etilotest.

UPDATE: ”Operațiunea de salvare continuă cu două echipaje, unul format din patru scafandri și un echipaj de pompieri care intervin cu barca. De asemenea, la fața locului există un echipaj Smurd”, a spus Daniel Vasile, purtătorul de cuvânt al ISU București. Acesta a afirmat că de mai bine de 10 ore au loc căutările.

Conform lui există și ipoteza ca băbatul care este dispărut să fi înotat până la mal, însă această informație nu este confirmată.

”Se depun toate eforturile pentru găsirea acestuia”, a mai spus Daniel Vasile, adăugând că este vorba de un bărbat în vârstă de 60 de ani.

Cele cinci victime care au fost găsite au între 28 și 37 de ani. ”Femeia care a fost găsită în comă are 30 de ani. Este în continuare în stare foarte gravă”, a precizat purtătorul ISU București.

”Căutările se fac la o adâncime de peste şase metri, iar vizibilitatea este foartă redusă”, a completat Daniel Vasile.

11 persoane se aflau în cele două ambarcaţiuni

Per total, în cele două ambarcațiuni se aflau 11 persoane, dintre care cinci nu au avut probleme din punct de vedere medical.

”În mod cert, echipajele vor rămâne la față locului, iar dacă va fi necesar vom suplimenta echipajele de scafandri”, a completat purtătorul de cuvând al ISU București.

Accidentul de pe lacul Snagov a avut loc în jurul orei 7:00 dimineața. Barca scufundată se află la 200 metri de mal și la 600 metri adâncime. ”Nu au fost găsite persoane în barcă”, a spus Daniel Vasile.

Două ambarcațiuni s-au ciocnit azi-noapte pe Lacul Snagov, informează Inspectoratul pentru Situații de Urgență București Ilfov. Cinci dintre pasagerii bărcilor au fost găsiți, din care o femeie în comă, iar a șasea persoană nu a fost găsită încă. Persoana dispărută se pare că a sărit în lac înainte de accident, potrivit b365.ro.

Victimele au traumatisme cranio-cerebrale și membre rupte

Cele cinci victime recuperate au fost duse la spital - la Spitalul de Urgență Floreasca și la Elias. Victimele au traumatisme cranio-cerebrale și membre rupte.

O epavă a uneia dintre ambarcațiuni a fost găsită la 200 de metri de mal, la șase metri adâncime.

La fața locului s-a deplasat încă de azi-noapte un echipaj de scafandri, în căutarea victimei dispărute.

Mai multe articole despre:
accident ambarcaţiuni Lacul Snagov