MENIU

"Dosarul Transformatorul" Fenechiu: Îmi era frică de abuzuri. Procesul s-a desfășurat normal

Dosarul Transformatorul. Fenechiu: Îmi era frică de abuzuri. Procesul s-a desfășurat normal

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu a declarat marți că i-a fost frică de abuzuri ale judecătorilor, însă procesul său de la Înalta Curte de Casație și Justiție s-a desfășurat până acum în mod normal.

Relu Fenechiu a participat marți la un nou termen în dosarul "Transformatorul", aflat în faza de recurs, după ce a fost condamnat în iulie 2013 la 5 ani închisoare.

În sala de judecată, Fenechiu a dat o declarație în fața celor cinci membri ai completului de judecată, condus de președintele instanței supreme, Livia Stanciu.

El a fost întrerupt de mai multe ori de către Livia Stanciu, care i-a spus că trebuie să se limiteze numai la elementele noi pe care le are de menționat în acest dosar. "Chiar dacă nu am fost lăsat să spun tot ceea ce doream în declarația mea, până acum procesul s-a desfășurat într-un mod normal și, ca să fiu sincer, îmi era frică de abuzuri, pentru că se vorbește întruna că judecătorii fac abuzuri, că sunt judecătorii lui Băsescu, că nu mai judecă niciodată drept. Eu încă cred că mai există dreptate", le-a spus Fenechiu jurnaliștilor, la ieșirea din sala de judecată.

El s-a declarat încă o dată nevinovat și a susținut că în acest dosar nu este vorba de un prejudiciu. "Sunt acuzat că am vândut piese vechi, la preț de piese noi, ceea ce nu este real", le-a spus Fenechiu magistraților.

El a precizat că, începând cu 1998, a vândut produse electrice nu numai către SISEE Moldova, dar și către alte companii de stat și private, la prețuri similare cu cele de la SISEE Moldova.

Fenechiu nu este de acord cu prejudiciul de peste 6 milioane de lei calculat de procurorii DNA, arătând că în contabilitatea SISEE Moldova nu este înregistrat vreun prejudiciu.

Avocații lui Fenechiu au solicitat instanței efectuarea a două expertize, una tehnică și una financiar-contabilă, precum și reaudierea unor martori.

Judecătorii au rămas în pronunțare pe aceste cereri, urmând să anunțe când va fi alt termen al procesului.

În dosarul ''Transformatorul'', Relu Fenechiu a fost condamnat pe 12 iulie 2013 de un complet de la instanța supremă la cinci ani de închisoare cu executare, pentru complicitate la abuz în serviciu în formă calificată, aceeași pedeapsă fiind dată și fratelui acestuia, Lucian Fenechiu.