MENIU

Dosarul torționarului Alexandru Vișinescu, amânat

Dosarul torționarului Alexandru Vișinescu, amânat

Curtea de Apel București a amânat, pentru 22 octombrie, judecarea dosarului în care Alexandru Vișinescu, fost comandant al Penitenciarului Râmnicu Sărat, este acuzat de săvârșirea de infracțiuni contra umanității, în legătură cu abuzurile exercitate asupra deținuților politici.

La primul termen al judecării pe fond, de miercuri, cele două surori ale lui Corneliu Coposu, respectiv Rodica Coposu și Flavia Bălescu, au transmis instanței că nu doresc să se constituie părți civile în dosar.

În schimb, Nicoleta Eremia, soția fostului general Ion Eremia, închis la Penitenciarul Râmnicu Sărat, a anunțat în instanță că se constituie parte civilă și îi solicită lui Vișinescu daune morale și materiale în cuantum de 100.000 euro.

Nicoleta Eremia a declarat că soțul ei a trăit "chinuri cumplite" în Penitenciarul Râmnicu Sărat și consideră că Alexandru Vișinescu a fost chemat să de-a socoteală mult prea târziu pentru ceea ce a făcut.

"Era total nedrept să plece din lumea asta fără să aibă cel puțin aceste emoții, asta dacă le-a avut. Eu am văzut cum se poartă cu dumneavoastră jurnaliștii, cu brutalitate. Vă puteți închipui ce a făcut el ca și comandant la Penitenciarul Râmnicu Sărat", a adăugat Nicoleta Eremia.

Tot acum, Aurora Dumitrescu, fostă deținută politic, constituită și ea parte civilă în dosar, a solicitat instanței punerea sub sechestru a bunurilor lui Vișinescu, în eventualitatea în care judecătorii vor stabili că el trebuie să plătească daune morale sau materiale.

Alexandru Vișinescu a fost și el prezent la proces, însă el nu a făcut nicio declarație.