MENIU

Chiuariu îl asigura pe Gheorghe Paltin Sturdza de "bunăvoința tuturor factorilor de decizie"

<p>Chiuariu &icirc;l asigura pe Gheorghe Paltin Sturdza de "bunăvoința tuturor factorilor de decizie"</p>

Senatorul Tudor Chiuariu l-a asigurat pe Gheorghe Paltin Sturdza de "bunăvoința tuturor factorilor de decizie", în ceea ce privește punerea în posesie asupra suprafețelor de pădure retrocedate ilegal, conform rechizitoriului întocmit de procurorii DNA, informează Agerpres.

Afirmația a fost făcută în cadrul unei întâlniri care a avut loc, pe 7 februarie 2013, la domiciliul primarului din localitatea băcăuană Slănic Moldova, unde accesul a fost permis fără telefoane mobile. La discuții au luat parte și reprezentanții unor instituții implicate în procesul de retrocedare a pădurilor revendicate.

"Scopul acestei întâlniri a fost acela de a-l convinge pe inculpatul Sturdza Paltin Gheorghe că inculpații Chiuariu Tudor Alexandru și Varga Ioan Gheorghe dețin situația sub control și prin influența pe care o au îi pot determina pe cei implicați în procesul de retrocedare să grăbească această activitate", se arată în rechizitoriu.

"Tudor Chiuariu: Eu am vrut să ne vedem și mă rog să fie de față (...) pentru a nu exista discuții de buna... vizibilitate cu care se întâmplă lucrurile și să fiți convinși că lucrurile se mișcă cât de repede se pot pe baza legii și pe baza actelor pe care le avem...
Paltin Sturdza: Păi asta e...
Chiuariu: Și avem bunăvoința tuturor factorilor de decizie... să aplice legea. Vroiam să ne vedem la ochi, să nu credeți că e ceva, că e nu știu ce, sigur că după ce... mă rog, am intrat noi în perioada asta, au fost perioade din ăstea mai complicate, cu comunicatul, cu alegeri și de asta nu s-au mișcat în ritmul în care v-ați așteptat, dar suntem pe drumul cel bun.
(...)
Chiuariu: Absolut ... în principal să ne vedem la ochi și să aveți convingerea că nimeni nu vrea să frâneze procesul acesta sau să compromită interesele.
Sturdza: Unde-i lege nu-i tocmeală.
Chiuariu: Ce spune judecătorul se va pune în aplicare.
(...)
Sturdza: Mai avem ceva de discutat? Dacă nu, noi plecăm acasă.
Chiuariu: Mergeți că și așa e târziu, mesajul pe care am vrut să vi-l transmitem este că suntem aici și ne ocupăm de ce trebuie să facem aici.
Sturdza: O.K.
Chiuariu: Nimeni nu e rău intenționat.
Sturdza: Ha, ha, putem să plecăm liniștiți".

În urma discuțiilor de la Slănic Moldova, Gheorghe Paltin Sturdza a notat în agenda personală, găsită de anchetatori la percheziții: "Chiuariu ne asigură că, deși au fost întârzieri, lucrurile merg bine".

Mai multe pe Agerpres.