MENIU

DOSARUL REŢETELOR FALSE: Toate cele nouă persoane reţinute au fost arestate

DOSARUL REŢETELOR FALSE: Toate cele nouă persoane reţinute au fost arestate

Toate cele nouă persoane reţinute marţi în dosarul reţetelor false, între care trei medici, au fost arestate preventiv, printr-o decizie luată miercuri seară de Tribunalul Bucureşti, la propunerea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Capitalei.

Celelalte mandate de arestare au fost emise pentru două diriginte de farmacii şi patru persoane care ar fi intermediat achiziţiile de la firme fantomă.

Decizia Tribunalului Capitalei poate fi contestată la Curtea de Apel Bucureşti.

Toate cele nouă persoane au fost reţinute marţi de procurorii bucureşteni, în dosarul reţetelor false prin a căror decontare s-a creat un prejudiciu de 3,5 milioane de euro.

În acest dosar sunt vizaţi 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer.

Surse din rândul anchetatorilor au precizat, pentru MEDIAFAX, că medicii Otilia Georgescu, Emilia Niculescu-Mizil şi Aristica Poenaru, de la Secţia Hematologie a Institutului Clinic Fundeni, se numără printre cei vizaţi în această anchetă.

La audierile făcute marţi, la Poliţia Capitalei, în acest dosar au fost aduşi şi omul de afaceri sibian Ilie Vonica, proprietarul grupului Polisano din care face parte şi lanţul de farmacii Reţeta, şi Ioana Vonica, soţia acestuia, care ar fi vizată în dosar, potrivit aceloraşi surse.

Procurorii şi poliţiştii au făcut, marţi dimineaţă, 26 de percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, inclusiv la Spitalul Fundeni din Capitală.

Mai multe articole despre:
dosar retete false