MENIU

Dosarul Microsoft: DNA, anunț despre acuzațiile pentru denunțătorii Florică și Pescariu

Dinu Pescariu si Claudiu Florica au scapat de urmarirea penala in dosarul "Microsoft" doar pentru infractiunile de dare de mita si cumparare de influenta, ei putand fi trasi la raspundere pentru alte fapte, daca procurorii vor avea probe impotriva lor, a spus adjunctul procurorului sef al DNA, scrie hotnews.ro.

Procurorul sef adjunct al DNA, Calin Nistor, a declarat, vineri, ca, in cazul lui Dinu Pescariu si Claudiu Florica, anchetatorii au decis clasarea urmaririi penale pe motiv ca cei doi au anuntat DNA inainte ca procurorii sa descopere faptele pe care le-au comis.

"Noi, chiar daca eram sesizati cu privire la frauda in procesul de licentiere, nu aveam date concrete legate de persoanele care au primit mita la acel moment. Din acest motiv, avand in vedere denuntul lor si existenta acelei clauze de impunitate, procurorul a dispus solutia de clasare a urmaririi penale", a declarat Calin Nistor.

Procurorul sef adjunct al DNA a explicat ca, desi Pescariu si Florica au scapat de acuzatii pentru ca au dat bani catre "traficantul de influenta si functionarul mituit", eventualele beneficii pe care le-ar fi avut de pe urma mitei "sunt chestiuni care tin de contract", dosarul "Microsoft" fiind inca in curs de solutionare.

Mai multe pe hotnews.ro