MENIU

Dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Ministerul Sănătăţii, executat silit

<p>Dosarul incendiului de la Maternitatea Giuleşti. Ministerul Sănătăţii, executat silit</p>

Familiile bebeluşilor afectaţi de incendiul de la Maternitatea Giuleşti în urmă cu cinci ani vor executa silit Ministerul Sănătăţii. 

După ce victimele au câştigat procesul, autorităţile trebuie să le achite daune de peste 4 milioane de euro. Până acum, însă, au fost plătiţi doar 300.000 de euro, de către firma de asigurări, prin poliţa de malpraxis.

Prin urmare, judecătorii au stabilit ca Ministerul Sănătăţii, Primăria Capitalie, asistenta, electricianul şi toţi cei găsiţi vinovaţi vor fi executaţi silit.

Pe 6 octombrie, la ora 10.00, executorul judecătoresc se va merge la Ministerul Sănătăţii, a afirmat Daniel Iorga, avocatul uneia dintre familiile care au avut de suferit în urma incendiului, la Realitatea TV.

"O să vorbesc în numele tuturor părţilor civile. În aprilie s-a pronunţat decizia care a obligat Ministerul Sănătăţii, Primăria Capitalei la plata daunelor de peste 4 milioane de euro. A fost făcută o sonaţie şi nu s-a efectuat plata de bunăvoie. Aşa că vom proceda la executare silită. Statul nu a înţeles că trebuie să achite prejudiciile suferite de aceste familii", a afirmat avocatul.