MENIU

VIDEO Dosarul Hexi Pharma: Corupția ucide! Legăturile cu statul paralel

Dan Condrea și Dosarul Hexi Pharma: Corupția ucide! Legăturile cu statul paralel

Cel mai mare scandal din medicina românească a avut legături cu statul paralel. Compania Hexi Pharma, la acel moment al treilea mare distribuitor de dezinfectanți din România, a fost acuzată că și-a diluat produsele de până la 2.000 de ori. Patronul companiei, Dan Condrea, s-a sinucis la puțin timp după ce în acest caz a fost începută urmărirea penală. Chiar și accidentul în care a fost Condrea implicat a fost învăluit în mister, iar foarte multă lume a acuzat implicarea serviciilor, relatează Realitatea PLUS. 

 

Hexi Pharma a fost scandalul care a zguduit lumea medicală din temelii. S-au lansat acuzații extrem de grave legate de diluarea dezinfectanților vânduți către spitalele de stat. Practic, niciun produs care a plecat de la firma lui Dan Condrea nu respecta standardele medicale. Din această cauză, extrem de mulți pacienți au contractat infecții nosocomiale care, de multe ori, le-au pus viețile în pericol.

Au fost și controverse legate de apropierea patronului de serviciile secrete. Chiar fosta soție a lui Dan Condrea susținea că el a fost agent SIE și că întreg scandalul a fost pus la cale de altă latură a statului paralel.

Accidentul din ziua de duminică, 22 mai 2016, în care a murit Dan Condrea, a avut loc în zona Corbeanca-Tamaș, pe drumul DN1A din județul Ilfov și a fost anunțat printr-un apel telefonic 112: „Un super accident aici, la Corbeanca! (...) Ce fel de accident? Pieton sau ce? A intrat într-un copac cu mașina și s-a făcut praf”.

La puțin timp de la începerea urmăririi penale, Dan Condrea și-a pus capăt zilelor. Accidentul în sine a stârnit noi controverse. Atât de mare a fost misterul, încât Serviciul Român de Informații a adus lămuriri publice că, în noaptea accidentului, mașina omului de afaceri nu era filată de ofițeri ai SRI. La acel moment, au existat informații în spațiul public conform cărora fostul șef operativ din SRI, Florian Coldea, ar locui chiar în apropierea locului teribilului accident.

Chiar și după decizia judecătorilor care au spus că Dan Condrea s-a sinucis, au rămas semne de întrebare: putem vorbi despre sinucidere, accident sau asasinat?

Printre cei care au suferit de pe urma manevrelor făcute de Condrea sunt și răniții din Colectiv care au fost tratați, inițial, în spitalele din românia. Din păcate, pentru 38 dintre persoanele care au avut nevoie de îngrijiri medicale, infecțiile contractate în spital au fost fatale.

Dezinfectanții diluați vânduți către instituții de stat ne-au arătat, fără îndoială, un singur lucru: Corupția ucide!