MENIU

Dosarul fostului primar din Bârlad, Constantinescu, restituit la Parchetul Curții de Apel Iași

Constantin Constantinescu, primarul Bârladului, la un miting în campania electorală care a precedat alegerile locale 2012

Magistrații de la Curtea de Apel Iași au dispus restituirea la Parchetul de pe lângă CA Iași a dosarului în care în care fostul primar al municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu, a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, în baza unui acord de recunoaștere semnat cu procurorii. Dosarul a fost înaintat la parchetul ieșean în vederea continuării urmării penale.

Fostul primar al municipiului Bârlad, Constantin Constantinescu (PSD), a semnat în cursul lunii februarie a anului trecut, la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași, un acord de vinovăție, prin care recunoaște infracțiunea de conflict de interese.

Primarul, care era cercetat în stare de libertate sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conflict de interese, în formă recunoaștea comiterea faptei și accepta încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mișcare acțiunea penală. După ce a fost condamnat de Judecătoria Bârlad la un an de închisoare cu suspendare, fostul primar bârlădean a solicitat renunțarea la acordul de vinovăție, sperând că va scăpa fără condamnare, scrie Agerpres.

'Instanța admite apelul declarat de inculpatul Constantinescu Constantin împotriva sentinței penale pronunțată de Judecătoria Bârlad. Desființează în totalitate sentința penală apelată. Respinge acordul de recunoaștere a vinovăției încheiat între Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași și inculpatul Constantinescu Constantin în dosarul de urmărire penală cu privire la infracțiunea de conflict de interese în formă continuată și trimite dosarul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași în vederea continuării urmăririi penale', se arată în sentința magistraților ieșeni.

Soluția privind retrimiterea dosarului la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Iași este una definitivă.