MENIU

Dosarul Ferma Dacilor: Tribunalul decide dacă redeschide urmărirea penală împotriva a doi foști șefi ISU Prahova

Tribunalul Prahova este aşteptat să decidă joi în legătură cu redeschiderea urmăririi penale într-un dosar instrumentat de DNA în care un fost şef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Prahova şi un fost inspector de prevenire au fost cercetaţi pentru că ar fi permis funcţionarea fără aviz de securitate la incendiu a complexului turistic Ferma Dacilor de la Tohani, distrus parţial de un incendiu în care opt oameni au murit. Dosarul fusese clasat, însă după incendiu a fost propusă în instanţă redeschiderea urmăririi penale.

Un complet de la secţia penală a Tribunalului Prahova a amânat în urmă cu o săptămânp, dosarul privind redeschiderea anchetei în care fostul şef al ISU Prahova Elisei Tiberiu Dumitru, în prezent pensionat, şi o fostă angajată a Inspecţiei de Prevenire, care nu mai lucrează în ISU Prahova, dar a rămas în sistemul de urgenţă, sunt suspectaţi că au favorizat funcţionarea fără avize a complexului turistic Ferma Dacilor.

Decizia a fost luată în contextul în care avocatul fostului şef al ISU Prahova a cerut un nou termen, pentru a avea timp să îşi pregătească pledoaria.

”Amână cauza având în vedere cererea de amânare formulată de către apărătorul ales al inculpatului Dumitru Elisei Tiberiu, în vederea pregătirii apărării”, a fost soluţia instanţei.

Mai multe articole despre:
ferma dacilor dosar prahova isu