MENIU

Dosarul Ferma Dacilor. De ce a fost lăsată pensiunea lui Cornel Dinicu să funcționeze FĂRĂ aviz ISU. Legătura cu ONG-ul care aparține ISU Prahova

Ferma Dacilor / Foto: Inquam Photos

Bomba momentului în dosarul Ferma Dacilor. Persoana care susține că mai avea puțin și-l autoriza pe Cornel Dinicu să obțină autorizația de securitate la incendiu arată faptul că ISU avea frecvente mese la Ferma Dacilor. Mai mult, ONG-ul care aparținea de ISU Prahova făcea mese festive la Ferma Dacilor, fapt ce arată că de asta a fost lăsat să funcționeze, potrivit avocatului Adrian Cuculis.

Avocatul Adrian Cuculis a dezvăluit în exclusivitate la Realitatea PLUS faptul că ISU Prahova era mână în mână cu Dinicu, administratorul de la Ferma Dacilor. Acesta a postat o factură eliberată de companie pentru o masă festivă la evenimentul unui ONG ISU Prahova ce a avut loc în anul 2019.

"In momentul in care ai o asociatie care tine 100% de ISU, este foarte complicat sa spui si sa gasesti o explicatie cum intre asociatie respectiva si ISU existau contracte de donatie publice pe care le gasiti la o simpla cautare, daca faceti un research pe ONG-ul respectiv si, culmea, este ca fix ONG-ul acela a fost acolo. Dati-mi voie sa nu cred în coincidente si pe partea cealalta se fac acuzatii", a declarat, duminica dimineata, intr-o interventie telefonica la Realitatea PLUS, avocatul Cuculis

Mai mult, avocatul spune că ONG-ul ISU Prahova cumpăra servicii de mese festive de la Ferma Dacilor, fapt ce arată că de asta a și fost lăsat să funcționeze fără autorizație. Ultimul control efectuat la pensiune a fost în anul 2019 însă nici atunci autorizația nu era valabilă.

"Nu ar fi avut nevoie, se pare, de inchirierea de camere, asa cum o facea Dinicu. Pentru acele cabanute, inchirierea de camere nu ar fi avut nevoie de aceasta autorizatie", a mai spus avocatul.

Patronul Fermei Dacilor, unde au murit 8 oameni în incendiul care a avut loc în a doua zi de Crăciun a scăpat de arest. Cornel Dinicu împreună cu alți doi administratori au fost plasați pentru 30 de zile în arest la domiciliu.