MENIU

Dosarul favorizării lui NICOLAE POPA. Sorin Ovidiu VÎNTU: L-am terminat pe Băsescu

Dosarul favorizării lui NICOLAE POPA. Sorin Ovidiu VÎNTU aşteaptă SENTINŢA: L-am terminat pe Băsescu / Foto: MEDIAFAX

SORIN OVIDIU VÎNTU. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a rămas în pronunţare în dosarul în care SORIN OVIDIU VÎNTU este acuzat de favorizarea infractorului Nicolae Popa, fost director al FNI. Vîntu a spus în faţa instanţei că este convins că va fi condamnat, nu pentru că ar fi vinovat, ci pentru că "aşa trebuie", adăugând că dosarul său este unul politic. Decizia Înaltei Curţi va fi definitivă.

SORIN OVIDIU VÎNTU. Sorin Ovidiu Vîntu nu a fost prea vorbăreţ în faţa camerelor de luat vederi.

Întrebat dacă l-a învins pe Traian Băsescu sau dacă a fost învins de către acesta, Vîntu a răspuns: "L-am terminat!"

SORIN OVIDIU VÎNTU nu a vrut să dea declaraţii nici în faţa instanţei de judecată, însă a ţinut să-şi spună punctul de vedere în ultimul cuvânt pe care i l-au acordat magistraţii.

"În opinia mea, acest dosar a fost unul strict politic. În anul 2009 am schimbat, cu toate forţele mele, am încercat schimbarea actualului preşedinte. În această bătălie, categoric am pierdut. Miza acestui dosar nu a fost una juridică. A fost doar de a se dovedi în public că mi-am permis unele lucruri pe care nu trebuia să le fac. Ieri Parchetul a susţinut că am încercat să fug din ţară, mi s-a deschis un nou dosar penal. De ce? Ca să vă influenţeze pe dumneavoastră astăzi. Nu mă veţi condamna pentru că sunt vinovat, ci pentru că, din nefericire, trebuie să o faceţi!", le-a spus SORIN OVIDIU VÎNTU judecătorilor.

În fond, Vîntu a primit doi ani de închisoare cu executare în dosarul favorizării infractorului Nicolae Popa, fost şef al FNI, extrădat din Indonezia în 2011.