MENIU

”Dosarul Diamantelor”: Tribunalul a RESPINS contestația fostei soții a lui Daniel Tudorache - 200.000 de euro cauțiune pentru Adina Tudorache

Tribunalul Bucureşti a respins, vineri, plângerea prin care Adina Tudorache, fosta soţie a lui Daniel Tudorache, contesta cauţiunea de 200.000 de euro pe care trebuie să o depună în aceeaşi zi la DNA, în dosarul în care este cercetată pentru complicitate la spălare de bani.

Și Daniel Tudorache a contestat la tribunal o cauţiune de un milion de euro, însă deocamdată instanţa nu a luat o decizie în cazul lui.
Vineri este ultima zi în care Daniel Tudorache trebuie să depună la DNA o cauţiune de 1 milion de euro, iar fosta soţie suma de 200.000 de euro.

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, a fost sub control judiciar, pe 21 noiembrie, după ce a fost audiat toată noaptea de procurorii DNA. Pe numele său a fost impusă o cauțiune de 1 milion de euro. În acelaşi dosar s-a mai dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de alte două persoane fizice, fosta soţie a lui Tudorache şi o persoană fizică aflată în anturajul fostului primar.

Procurorii DNA au anunțat într-un comunicat ce acuzații îi aduc lui Daniel Tudorache, atât din calitatea de primar al Sectorului 1, viceprimar, cât și din cea de deputat. Este vorba despre complicitate la trafic de influență și spălare de bani.

„În același dosar s-a mai dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de alte două persoane fizice, fosta soție și o persoană fizică aflată în anturajul primarului, pentru infracțiunea de complicitate la spălarea banilor, respectiv trafic de influență”, menționează DNA.

Celor trei inculpați li s-au fixat cauțiuni care trebuie depuse până la data de 27 noiembrie 2020, mai arată procurorii. Astfel: 1.000.000 euro - Daniel Tudorache, 200.000 euro - fosta soție, 75.000 euro - persoană fizică aflată în anturajul primarului.

Mai multe articole despre:
daniel tudorache