MENIU

Dosar PENAL după incendiul cu 3 victime de la rafinăria Petrobrazi a OMV Petrom - Acuzații grave, anunțate de IPJ Prahova

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Prahova a anunțat luni că a deschis o anchetă în urma incendiului masiv de la rafinăria Petrobrazi deținută de OMV Petrom. Trei persoane au fost accidentate. Doi bărbați au suferit arsuri, iar unul a fost adus, pentru intervenția medicală, la Spitalul Floreasca din Capitală.

Poliţia Prahova a deschis un dosar penal în urma incendiului soldat cu victime care a avut loc, luni după-amiază, la rafinăria Petrobrazi, în cauză fiind efectuate cercetări sub aspectul săvârşirii mai multor infracţiuni.

Potrivit anunțului Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, anchetatorii fac cercetări după incendiul de luni după-ammiază pentru care nu au fost solictate autoritățile să intervină pentru stingerea flăcărilor.

Dosarul penal vizează infracţiuni de distrugere din culpă, neluarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă şi nerespectarea măsurilor legale de securitate şi sănătate în muncă.

Un incendiu puternic, cu degajare masivă de fum, s-a produs, luni după-amiază, în incinta rafinăriei Petrobrazi, situată la câţiva kilometri de Ploieşti. Au fost rănite trei persoane, unul fiind în stare foarte gravă, ajungând la Spitalul Floreasca din Capitală.
Este vorba despre trei persoane care ar fi suferit arsuri, potrivit primelor informații. Un bărbat de 59 de ani are arsuri de gradul III-IV, pe aproximativ 65 la sută din suprafaa corpului, iar un alt bărbat de 55 de ani prezintă arsuri de gradul II-III, pe aproximativ 15 la sută din suprafața corpului, potrivit anunțului ISU Prahova. A treia victimă, care prezintă un traumatism la piciorul stâng, a refuzat transportul la spital, potrivit ISU Prahova.

Bărbatul de 59 de ani a fost transportat cu elicopterul SMURD în Capitală, pentru intervenție la Spitalul Floreasca.

Potrivit anunțului ISU Prahova, autorităţile nu au fost solicitate să intervină pentru stingerea incendiului, iar acesta a fost gestionat de un serviciu privat pentru situaţii de urgenţă.
Ulterior, a fost solicitată intervenția la fața locului și au fost trimise mai multe ambulanțe de la Serviciul de Ambulanţă Prahova şi SMURD.
 
ANUNȚUL OMV PETROM DUPĂ TRAGEDIA DE LA PETROBRAZI

”Astăzi, în jurul orei 15:00, un incendiu a avut loc in cadrul rafinăriei. Incendiul a fost stins. În urma incidentului, trei persoane au necesitat îngrijiri medicale, doua dintre ele fiind transportate la spital. Echipa de răspuns la situații de urgență a companiei a fost mobilizată, a coordonat operațiunile de asistență și este în contact cu toate autoritățile relevante. Menționăm că rafinăria se află în prima săptămână a unui proces de revizie a cărui durată este de șase săptămâni”, se arată într-un comunicat oficial al companiei OMV Petrom.

OMV Petrom a început revizia generală a rafinăriei Petrobrazi din 24 aprilie. Compania a alocat pentru revizie aproximativ 400 de milioane de lei, reprezentând costuri de mentenanță și investiții. Revizia are loc pe parcursul a șase săptămâni, perioadă în care activitatea rafinăriei este oprită.