MENIU

Dormea în fiecare noapte pe un pat plin de bani. Când au descoperit adevărul, s-au îngrozit

<p>Pat plin de bani</p>
<p>Pat plin de bani</p>
<p>Pat plin de bani</p>

Nu-i așa că măcar o dată în viață ai visat să dormi pe un pat de bani? Ei bine, Cleber Rene Rizerio Rocha, din Brazilia, a reușit să-și îndeplinească acest vis frumos – dar, din păcate, va intra la pușcărie pentru asta…

Deși a te culca pe un pat de bani nu este o crimă, toate teancurile de bancnote pe care le ascunsese în patul lui proveneau de la oameni pe care îi păcălise, milioane de persoane înșelate. Biroul avocatului lui a făcut publică o imagine a patului special al infractorului imediat după ce a fost arestat.

Rocha se pare că fusese implicat într-o schemă piramidală prin TelexFree, o companie cu sediul în America care pretindea că oferă servicii de telefonie prin internet. Fondatorul companiei, Carlos Wanzeler, a fugit în Brazilia în aprilie 2014, și nimeni nu l-a găsit nici până azi. Un alt co-fondator a pledat vinovat.

Deși autoritățile au reușit să recupereze 17 milioane de dolari, prin schema lor piramidală acești oameni au reușit să înșele oamenii și să creeze un prejudiciu de 1 miliard de dolari, totul în perioada ianuarie 2012-martie 2014.

Sursa: Rol.ro

Mai multe articole despre:
pat de bani Rene Rizerio Rocha