MENIU

Dorin Iacob: „Premierul Cîțu trebuie să ne lămurească de ce România a cumpărat 120 de milioane de doze de vaccin, la o populație de sub 20 de milioane”

Dorin Iacob, acuzații la adresa celor de la guvernare, legate de achiziția de vaccinuri. Foto/Arhivă

Analistul politic Dorin Iacob, a declarat în emisiunea Culisele Statului Paralel, moderată de Ana Maria Păcuraru, că autoritățile au de dat explicații serioase cu privire la numărul exagerat de vaccinuri achiziționate de stat. Iacob susține că și revânzarea sau donarea lor ar trebui să intre sub lupa celor de la DNA.

„Știu încă de ieri că DNA a solicitat la Ministerul Finanțelor și la Sănătate, documente cu achizițiile de vaccinuri. La Culisele Statului Paralel am prezentat documente care au demonstrat că Florin Cîțu a ținut ascunsă cifra de 120 de milioane de doze, a spus că nu știe nici cât costă. DNA s-a sesizat din oficiu pe acestă temă. Prin acest achiziții absolut criminale au fost păgubit angajamentele Ministerului Sănătății în raport cu alți bolnavi. DNA poate afla astfel de lucruri, poate afla, dacă analizează mecanismele de donație și revânzare. Există suspiciunea rezonabilă ca aceste lucrui să fie verificate. Cîțu sau interpuși de-ai lui pot să fi primit un comision din aceste revânzări. Avem informații certe că Ioana Mihăilă și Alexandru Nazare au atenționat că nu mai trebuiesc făcute achiziții, Nazare nu și-a mai dat acord, dar Cîțu, ocolind Ministerul Justiției, a făcut achiziții. Sunt 46 de milioane de doze pe care Ministerul Sănătății îl avertizează pe Cîțu că vor rămâne pe stoc. Tot ministrul Sănătății l-a avertizat pe Cîțu că vor apărea noi tulpini. Deci, noi va trebui să achiziționăm aceste vaccinuri. Din 18 milioane de vaccinuri, avem 750 de mii expirate. Și donațiile sunt proceduri prin care vaccinurile trec dincolo, dar nu știm ce se întâmplă cu ele atunci când trec peste graniță. Cîțu și-a asumat campania de vacinare, a aruncat o țintă de 10 milioane de oameni vaccinați, în primă faapă, obiectiv care nu a fost învins”, a declarat Dorin Iacob.

Mai multe articole despre:
dorin iacob citu vaccinare campanie vaccinare