MENIU

Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, acuzat într-un nou dosar. DNA cere arestarea acestuia

<p>Despăgubirea uriaşă acordată omului de afaceri Gheorghe Stelian s-ar fi făcut contra unui comision de 10 milioane de euro, intermediat de Dorin Cocoş</p>
Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, la DNA

Fostul soţ al Elenei Udrea s-a prezentat, vineri, la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, informează Realitatea TV. Omul de afaceri a fost audiat de procurori aproximativ 3 ore. La finalul audierilor, procurorii DNA au cerut arestarea lui Dorin Cocoş, în dosarul retrocedărilor de la ANRP. În prezent, acesta este arestat preventiv în dosarul Microsoft.

Omul de afaceri Dorin Cocoş este urmărit penal pentru trafic de influenţă şi dare de mită, în noul dosarul în care sunt cercetaţi Alina Bica, Alin Cocoş, Adriean Videanu şi Florian Mihăilescu, procurorii DNA urmând să ceară, vineri, instanţei supreme emiterea mandatelor de arestare pe numele acestora.

Direcţia Naţională Anticorupţie arată, într-un comunicat de presă transmis, vineri, agenţiei MEDIAFAX, că a fost pusă în mişcare în mişcare acţiunea penale şi s-a dispus reţinerea pentru 24 de ore a omului de afaceri Dorin Cocoş, pentru trafic de influenţă şi dare de mită."

"Inculpaţii Cocoş Dorin şi Bica Alina Mihaela (arestată preventiv într-un alt dosar pentru infracţiuni similare), la data faptelor membră a Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor, din cadrul ANRP, sunt prezentaţi, la data de 30 ianuarie 2015, la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile, alături de Cocoş Alin, Videanu Adriean şi Mihăilescu Ionuţ Florian", a precizat DNA.

Sursa citată a precizat că Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a încuviinţat, joi, luarea măsurii arestării preventive faţă de fosta şefă a DIICOT Alina Bica, acuzată, în noul dosar, de luare de mită, abuz în serviciu dacă funcţionarul a obţinut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit şi favorizarea făptuitorului.

În ordonanţa de reţinere a lui Dorin Cocoş se arată că, în perioada ianuarie 2011-2012, omul de afaceri a promis, pretins şi primit, de la beneficiarul unor drepturi litigioase suma totală de 16 milioane de euro, în tranşe, "în schimbul influenţei exercitate asupra a doi membri ai Comisiei Centrale a ANRP: Bica Alina Mihaela şi Diacomatu Sergiu (trimis în judecată în alt dosar) pentru asigurarea soluţionării a două dosare de despăgubire, dintre care unul cu nr.22714/FFCC (prin care, valoarea unui teren în suprafaţă peste 13 hectare a fost stabilită la suma de 377.282.300 lei)".

"Pentru urgentarea soluţionării dosarului de despăgubire cu numărul de mai sus, conform interesului persoanei beneficiare, inculpatul Cocoş Dorin a dat foloase, sub forma unei cote dintr-un teren situat în localitatea Snagov, judeţul Ilfov, în suprafaţă de 4425 metri pătraţi, inculpatei Bica Alina Mihaela", au scris procurorii în documentul citat.

Dorin Cocoş a fost dus, vineri, din arestul Poliţiei Capitalei la DNA, pentru a-i fi prezentate acuzaţiile.

Mai multe articole despre:
Elena Udrea Dorin Cocoş dosar microsoft