MENIU

Omul care i-a împuşcat pe Ceauşeşti: "Elena Ceauşescu se zbătea şi am tras 30 de cartuşe din motive umanitare". Interviu exclusiv

Dorin Carlan, la interviul acordat jurnalistului realitatea.net, Cristian Otopeanu

Dorin Cârlan, unul dintre cei trei paraşutişti care i-au împuşcat pe Nicolae Ceauşescu şi pe Elena Ceauşescu în ziua de 25 decembrie 1989, din ordinul generalului Victor Atanasie Stănculescu, a vorbit pentru Realitatea Plus şi realitatea.net, la 30 de ani de la Revoluţie. Interviul va fi difuzat pe Realitatea Plus, astăzi, 26 decembrie, la ora 19:00.

Redăm pe realitatea.net, în premieră, un fragment din interviul exclusiv acordat de Dorin Cârlan jurnalistului Cristian Otopeanu:

- realitatea.net: Stati un pic, primul cine a tras?
- Boeru Ionel. Fara nicio somatie, fara nimic.

[...]

- realitatea.net: Practic, i-ati ciuruit...
- Nu as putea spune ca au fost ciuruiti pentru ca aratau destul de bine dupa ce au fost toaletati la morga spitalului. 

- realitatea.net: Spuneti-ne, va rog, un detaliu pe care lumea nu il stie. De la ce distanta s-a tras in Ceausesti?
- A inceput Boeru (n.r. Ionel Boeru, căpitan, unul dintre cei trei paraşutişti care i-au împuşcat pe soţii Ceausescu) sa traga de la un metru, un metru si jumatate. Mai este un amanunt. Ea nu murise, se zbatea si, atunci, cele 30 de cartuse le-am indreptat catre ea. Dar din motive umanitare, pentru ca nu murea. Se zbatea pe acolo, pe jos. 

Interviul cu Dorin Cârlan va fi difuzat astăzi, 26 decembrie, la ora 19:00, pe Realitatea Plus.

------------------------------------------

UPDATE | VEZI AICI INTERVIUL INTEGRAL ACORDAT DE DORIN CÂRLAN DESPRE EXECUŢIA LUI NICOLAE CEAUŞESCU ŞI A ELENEI CEAUŞESCU!

 

 

.

 

.