MENIU

Donald Trump va fi judecat, luni, pentru incitare la insurecție. Sentința i-ar putea ruina ultimele speranțe

Donald Trump va fi judecat, luni, pentru incitare la insurecție. Sentința i-ar putea ruina ultimele speranțe

Donald Trump va fi judecat, luni, pentru incitare la insurecție. Dacă este găsit vinovat, fostul președinte poate pierde dreptul de a-și mai depune o eventuală candidatură la funcția supremă. 

Camera Reprezentanţilor va trimite Senatului, luni, actul inculpării (impeachment) fostului preşedinte Donald Trump cu privire la ”incitare la insurecţie”. Senat este camera care va organiza procesul care-l vizează pe fostul lider, iar Trump riscă să primească interdicția de a mai candida la preşedinţie, a anunţat vineri liderul majorităţii democrate în Camera Superioară a Congresului american Chuck Schumer, relatează Reuters, potrivit news.ro.

”Va fi un proces complet. Va fi un proces corect”, a anunţat Schumer în Senat.

Donald Trump este primul președinte din istoria Statelor Unite care a fost pus sub acuzare de Congres de două ori. După recentele violențe din 6 inaurie, care au dus la asaltul și ocuparea Capitoliului, până și liderul senatorilor republicani l-a acuzat pe Trump că este principalul vinovat moral. 

„Mulțimea a fost incitată de minciuni. A fost instigată (să acționeze) de președinte și de alți oameni puternici”, a afirmat politicianul, în timpul unui discurs în Senat.