MENIU

Donald Trump despre atentatul de la Manchester: Nu vom mai tolera măcelărirea nevinovaţilor

Într-o conferinţă de presă ce a avut loc marţi dimineaţa la Betleem, în cadrul vizitei sale în Israel, preşedintele Donald Trump a făcut declaraţii tranşante despre terorism şi modul în care intenţionează să gestioneze acest flagel care afectează societatea contemporană. Discursul său cu un puternic mesaj împotriva terorismului a survenit în contextul sângerosului atac de luni seara, ce a avut loc după concertul cântăreţei Ariana Grande, de la Manchester.

Preşedintele american a afirmat că „teroriştii şi ideologiile extremiste trebuie excluse din societatea civilizată pe vecie”.

În  mesajul său, Donald Trump declară că teroriştii care măcelăresc oameni şi copii fără apărare nu pot fi catalogaţi decât drept „rataţi malefici”, iar societatea civilizată „nu va mai tolera măcelărirea nevinovaţilor”.

„Nu-i voi numi monştri pentru că le-ar plăcea; îi voi numi rataţi în viaţă”, a comentat fără echivoc Donald Trump în faţa oficialilor şi jurnaliştilor.  

De asemenea, preşedintele Trump le-a mulţumit gazdelor sale, Mahmoud Abbas, preşedintele Autorităţii Palestiniene, şi Benjamin Netanyahu, prim-ministrul israelian, pentru „onoarea de a fi în Betleem în această zi preţioasă”, făcând apel la solidaritate în lupta împotriva a ceea ce el a numit „ideologia malefică” ce afectează vieţile oamenilor nevinovaţi.

„Naţiunile civilizate trebuie să se unească pentru dreptul de a trăi în pace”, a declarat preşedintele Statelor Unite.

Donald Trump a asigurat şi că este decis să facă pace între israelieni şi palestinieni, cu ajutorul celor doi lideri locali.