MENIU

Trump și Putin aruncă lumea în aer cu ultimele declarații despre ARMELE NUCLEARE

Trump și Putin

Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite, pune lumea pe jar cu ultimele declarații legate de arsenalul nuclear al SUA. Cu scurt timp în urmă, președintele rus Vladimir Putin a ordonat întărirea forțelor nucleare.

Donald Trump, președintele ales al Statelor Unite, pune lumea pe jar cu ultimele declarații legate de arsenalul nuclear al SUA.

Donald Trump este de părere că America trebuie "să își întărească puternic și extindă arsenalul nuclear", potrivit BBC News.

Președintele ales al SUA, care va prelua fotoliul din Casa Albă luna viitoare, spune că Statele Unite trebuie să ia o astfel de decizie cât mai repede, asta "până când lumea își va reveni la normalitate cu privire la armele nucleare".

Reacția lui Trump vine după declarațiile recente ale președintelui rus, Vladimir Putin, care a spus că Rusia este obligată să-și întărească potențialul nuclear.

America dispune de 7.100 arme nucleare, iar Rusia ar avea peste 7.300, potrivit unui raport independent citat de BBC.

Putin ordonă întărirea forțelor nucleare strategice ale Rusiei

Președintele rus Vladimir Putin a ordonat joi întărirea, în 2017, a forțelor nucleare strategice ale Federației Ruse, pentru ca acestea să fie capabile să străpungă orice scut antirachetă, cum este cel pe care SUA îl desfășoară în Europa de Est, informează AFP și agențiile de presă ruse.

"Trebuie întărit potențialul militar al forțelor nucleare strategice, înainte de toate cu ajutorul sistemelor de rachete capabile să garanteze străpungerea sistemelor de apărare antirachetă existente sau viitoare", a declarat președintele rus, în timpul unei reuniuni cu oficiali ai structurilor armate ale Rusiei.

Mai multe articole despre:
Donald Trump