MENIU

Doliu la Teatrul Național din București Un mare actor a murit!

Cu adâncă durere, colegii din Teatrul Național din București se despart astăzi de marele actor și om de teatru DAMIAN CRÂȘMARU (1931 - 2019)

La un an de la trecerea în neființă a soției sale, Carmen Stănescu, actorul Damian Crâșmaru a decedat. Colegii de la Teatrul Național din București își exprimă durerea și au postat un mesaj emoționant, pe Facebook.
”Un actor cu o forță deosebită, cu o prezență impunătoare și cu un talent șlefuit de mari nume ale scenei, precum George Timică și Ion Finteșteanu, Damian Crâșmaru a debutat pe prima scenă a țării în 1953 și de atunci a rămas profund legat de ea.
Alături de doamna sa, marea actriță Carmen Stănescu, de care din păcate ne-am despărțit de curând, ne-a încântat serile pe scena TNB în spectacole memorabile.
Va rămâne în sufletele și inimile noastre cu numeroase roluri remarcabile, cu vocea sa inconfundabilă și cu noblețea și discreția sa.
Dumnezeu să îl aibă în pază!”, au transmis cei de la Teatrul Naţional "I. L. Caragiale" Bucureşti.

Actorul Damian Crâșmaru a putut fi urmărit în filme precum: Serata (1971) – acompaniatorul doamnei von Klausenberg, Vacanță tragică (1979), Uitarea (1977), Încrederea (1984) - Dobre, Pepe și Fifi (1994), Harvey (1994) - Doctorul William R. Chumley, Totul e un joc? (1998).

Mai multe articole despre:
null