MENIU

Doliu în teatrul românesc. A murit, la 38 de ani, în urma unui accident înfiorător

Doliu în teatrul românesc. A murit, la 38 de ani, în urma unui accident înfiorător
Doliu în teatrul românesc. A murit, la 38 de ani, în urma unui accident înfiorător

Teatrul Național „Radu Stanca” Sibiu anunță trecerea fulgerătoare în neființă a actriței Ema Vețean, care a încetat din viață luni, la numai 38 de ani.

Ema Veţean a fost rănită grav într-un accident rutier care a avut loc marţi, 22 octombrie. Tânăra a trecut neregulamentar Drumul Naţional 1, la ieşire din localitatea sibiană Cristian, moment în care a fost lovită de o maşină care circula regulamentar, condusă de un bărbat de 65 de ani.

Încă de atunci, şi până în momentul decesului, starea femeii a fost gravă, ea aflându-se în comă profundă. Familia tinerei a anunţat că organele i-au fost prelevate şi vor donate. Cinci oameni vor fi salvaţi de acest gest.

Ema Vețean (n.1981 – d.2019), licențiată, din 2005, a Departamentului de Artă Teatrală, specializarea Actorie, în cadrul Facultății de Litere și Arte a Universității Lucian Blaga din Sibiu, s-a alăturat actorilor Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu în spectacole precum: „Othello?!”, „Viața cu un idiot și Turandot” (regia: Andriy Zholdak), „Platonov” și „Moroi” (regia: Alexandru Dabija), „Un tramvai numit Popescu” (regia: Gavriil Pinte), „Faust”, „Lulu” și „Metamorfoze” (regia: Silviu Purcărete). Tot cu Silviu Purcărete, a mai colaborat cu ocazia lungmetrajului „Undeva la Palilula”, rol care i se alătură celui din producția Deadweight, în regia lui Axel Koenzen.

VEZI mesajul de condoleanțe cutremurător transmis de Constantin Chiriac, ditectorul Teatrului Național „Radu Stanca”, pe realitateadesibiu.net.

Mai multe articole despre:
Ema Veţean