MENIU

DOLIU în muzica internațională - Moartea fulgerătoare a fondatorului unei trupe de legendă

Terence Wilson, ASTRO, din UB 40, a murit, la 64 de ani Foto: Twitter.com

Astro, starul trupei UB40, de muzică reggae, a murit la vârsta de 64 de ani. Anunțul despre decesul lui Terence Wilson a fost făcut de membrii cunoscutei formații.

Fostul cântăreţ şi membru fondator al grupului reggae britanic UB40 a murit la vârsta de 64 de ani.

„Suntem absolut devastați și complet zdrobiți să vă spunem că iubitul nostru Astro a murit astăzi după o boală foarte scurtă. Lumea nu va mai fi niciodată aceeaşi fără el”, a scris, pe Twitter, grupul care acum poartă numele de UB40 featuring Ali Campbell & Astro.

Terence Wilson a fost membru al UB40 în perioada 1978-2013, iar după ce a părăsit formația a continuat să cânte cu Ali Campbell în noua trupă UB40 featuring Ali Campbell & Astro.

Astro, pe numele de scenă, a devenit celebru în anii ’80 cu melodii precum „Red Red Wine” şi „Can`t Help Falling In Love” în trupa de muzică reggae UB 40. Melodia de succes „Red Red Wine” preluată de la celebrul Neil Diamond a propulsat grupul în fruntea clasamentelor.

UB 40, una din cele mai de succes trupe ale Marii Britanii, a avut peste 40 de melodii de top 40 în UK și a vândut 100 de milioane de albume în toată lumea.

Numele formaţiei, fondate în 1978 la Birmingham, se referă la formularul britanic de cerere a dreptului de şomaj (Unemployment Benefits, Form 40).

Astro este al doilea membru al cunoscutei formații care moare în 2021. Pe 23 august a murit și Brian Travers, alt membru fondator al trupei britanice UB40, la vârsta de 62 de ani, bolnav de cancer.

Mai multe articole despre:
astro ub 40 deces terence wilson