MENIU

Doliu în lumea teatrului românesc. A murit o actriţă foarte cunoscută

Actriţa Oana Ioachim a încetat din viaţă vineri dimineaţă, la doar 48 de ani. Cunoscută pentru rolurile jucate în teatru, dar şi în film, Oana Ioachim a fost angajata Teatrului Mic din Bucureşti aproape 20 de ani.

Anunţul a fost făcut de Teatrul Mic din Capitală: cu regret vă aducem la cunoştinţă plecarea dintre noi a actriţei Oana Ioachim, care s-a stins din viaţă în dimineaţa zilei de 11 septembrie 2015, la vârsta de 48 de ani.

Fiica dramaturgului Paul Ioachim, a avut o carieră recunoscută atât în teatru, cât şi în cinematografie. Angajată a Teatrului Mic timp de aproape 20 de ani, Oana Ioachim a lucrat cu regizori precum Cătălina Buzoianu, Dan Micu, Dragoş Galgoţiu, Dinu Manolache, Sanda Manu, realizând de fiecare dată roluri care au rămas, cu siguranţă în memoria publicului.

Personajele cărora le-a dat viaţă în spectacole precum "Mătrăguna", "Regăsire", "Trei jobene", "Desculţi în parc", "Popcorn" sau "Cum iubeşte cealaltă jumătate "au fost aplaudate de-a lungul anilor de sute şi mii de spectatori. Plină de vervă, cu aplomb în comedie, dar şi resurse de dramatism vibrant, Oana Ioachim rămâne în sufletul partenerilor de scenă ca o prezenţă pozitivă, ca o personalitate puternică, ca o fiinţă plină de dăruire faţă de meserie.

Cei care vor să îi aducă un ultim omagiu sunt aşteptaţi duminică, 13 septembrie, la ora 12:30, la Cimitirul Sf. Vineri de pe Calea Griviţei