MENIU

DOLIU în lumea presei: unul dintre cei mai mari jurnalişti din România a murit

Ciprian Chirvasiu a murit
Ciprian Chirvasiu a murit

Scriitorul, poetul și ziaristul Ciprian Chirvasiu a murit, vineri, la vârsta de 54 de ani, potrivit unui anunț publicat de asociația culturală Direcția 9.

„Fratele și Maestrul nostru Ciprian CHIRVASIU, personalitate marcantă a culturii contemporane, și-a plătit astăzi datoriile pămîntești iar sufletul său s-a întors la Tatăl. Împărtășim întru totul durerea familiei și a tuturor celor care, cu bună dreptate, l-au iubit. Vom rămîne martorii frumuseții sale sufletești și a înălțimii sale spirituale. Dumnezeu să-l odihnească!”, a scris Direcția 9, pe contul său de Facebook.

Autor al volumelor “Profesorul de limbă moartă”, poezii, 1996; “Ateliere in paragina (24 de ore si miezul noptii cu Aurelian Titu Dumitrescu)”, 2002; “Destine fara noi” – convorbiri cu Alexandru Paleologu, Neagu Djuvara, Mihai Sora, Johnny Raducanu, Marin Tarangul, Mihai Nenoiu, Vasile Blendea, 2006; “Unirea in duh”, poeme, volum colectiv, scris alaturi de Aurelian Titu Dumitrescu, preot Niculae Constantin si preot Alexandru Razvan Morariu, „Nimeni, nimic, niciodată„ – 2013.

Era membru al asociației culturale Direcția 9.

A lucrat în aproape toate marile redacții din București. A fost, printre altele, editorialist la Adevărul, redactor sef -adjunct la “Saptamana  Financiara”, senior editor al saptamanalului “Eurolider”, șef al departamentului “Reportaj” la “Jurnalul  Național”, redactor șef-adjunct la “Evenimentul Zilei”, secretar general de redacție la “Ziarul Financiar”. Premiul pentru expresivitate jurnalistica în 2003.

A terminat Filologia, Limba si Literatura română și engleză, la Universitatea București.

În ultima perioadă, a ținut un curs de poezie pentru copii, la Muzeul Național al Literaturii Române la care se înscriseseră peste o sută de copii.

Mai multe articole despre:
Ciprian Chirvasiu